Semb: - Vi er ute av VM

MINSK (Dagbladet.no): Hviterussland - Norge 2-1. Nils Johan Semb fastslår at Norges VM-håp er ute. Men han sier at han fortsatt er rett mann for Norge.

- Ja, jeg er rett mann hvis jeg vil det sjøl. Men kampen her er ikke med i den vurderingen, sier Nils Johan Semb etter det fatale tapet mot Hviterussland.

Han gjentar som så mange ganger tidligere at han føler Norge har vært uheldige i VM-kvalifiseringen:

- Kvaliken her har til de grader vært mot flyt. Men det har også noe med dyktighet å gjøre. Med større dyktighet gjør du det bedre.

Og fem strake kamper uten seier holder ikke?

- Nei, dessverre. Nå synes jeg ikke det er noe vits i å tenke på VM, sier Semb.

Midt i all sorgen viste landslagssjefen også tegn til et offensivt syn på framtida:

- Du blir forbanna og revansjesugen. Det er mulig å ta Norge til et nytt sluttspill. Disse gutta har vist det i denne kvaliken, sier Semb, som er stolt av hvordan de norske spillerne tok tak i kampen etter å ha kommet bakpå.

Men det ville seg ikke likevel. Og tre minutter på overtid måtte Semb se ballen trille inn bak Thomas Myhre for andre gang.

- Det var bare for jævlig. Men EM-flausen var verre, sier Semb.

Med null poeng i kveld og to totalt etter fem kamper kan Norge bare kvalifisere seg i matematikkens verden. I praksis er løpet kjørt.

Norge måtte ha tre poeng for å holde liv i VM-håpet i kveld. Til trosss for et stormløp i annenomgang klarte aldri Norge å få inn seiersmålet.

Nærmest kom Tore André Flo, som fintet to ganger og skjøt knallhardt mot keeper. Returen gikk like utenfor via et russisk bein.

Mulighetene var mange, men det ble med Ole Gunnar Solskjærs utlikning.

Etter 68 minutter smatt Solskjær mellom to hviterussiske backer og stupheadet inn ballen fra femmeteren. Manchester United-spissen sto også bak Norges første sjanse etter hvilen. Da lobbet han ballen like utenfor etter et kort frispark.

Norge byttet inn Tore André Flo og endret formasjon til tre reine spisser etter pause. Det var Norge nødt til etter en svak førsteomgang.

Bare to sjanser fra Ole Gunnar Solskjær og John Carew hevet inntrykket av en elendig start. Begge burde ha scoret. Carew vendet og skjøt rett på keeper fra 12 meter, mens Solskjær plasserte ballen svakt utenfor fra skrått hold.

Carew ble også snytt for et straffespark da han ble revet rett i graset før pausen. - Soleklart straffespark, skulle vært straffe til Carew, sier Nils Johan Semb.

- Det kan ikke bli klarere straffespark slik jeg ser det, sier Carew til TV2.

Før det var det helhvitt på banen. Hviterussland gikk rett i angrep fra første minutt på Olymipastadion i Minsk. Før det var gått 20 minutter ledet hjemmelaget sjansestatistikken 3-0.

Ledelsen kom etter en elegangt opprulling av det norske forsvaret. Vidar Riseth hadde nettopp gått på løp og etterlot seg et gigantisk hull på høyresida. Da innlegget kom stakk Aleksander Khatskevitsj mellom Dan Eggen og André Bergdølmo. Til jubelbrølet fra en fullsatt stadion nikket han ballen inn bak Myhre.

Målet var fullt fortjent og kom etter en rekke forsvarstabber som minnet sterkt om Polen-kampen. Verken Dan Eggen og Vidar Riseth bidro til å styrke forsvaret som vaklet lørdag.

Til slutt vant Norge sjansestatistikken 5-3. Men som før: Marginene var ikke på Norges side.

SNYTT: Her skal Norge ha straffe. John Carew dras ned av Sergei Shtanyuk. Men dommeren blåste ikke.