Semb: - Vi kan bli bedre i alt

Fotballforbundets konditor likte det muligens ikke, men resten av fotballnasjonen slikket seg rundt munnen da landslagssjef Nils Johan Semb ble tvangsdrapert i marsipan etter 4- 0 over Slovenia - og totalseier i EM-kvalifiseringen. - Hvordan det var? Klissete, sier landslagssjefen.

Tre måneder seinere er det bare den gode følelsen som er klistret fast fra kvelden som gjorde Norge til gruppevinner én kamp før slutt - og EM-klar for første gang.

- Jeg skjønte det nesten allerede etter 1- 0. Nå lykkes vi. Det meste satt fra start, sier Semb.

I motsetning til åpningen av EM-kvalifiseringen. Det eneste som satt da, var den mest bortskjemte delen av Ullevaal. Og de ropte etter Sembs forgjenger. Semb brydde seg ikke så mye som man kanskje skulle tro. Han er ikke typen til det.

- Vi må se bak resultatene, sier han.

Ufortjent

Det sier og gjør han ofte. Og heldigvis også når det går godt - som det veldig fort gjorde i denne EM-kvalifiseringen. Og kanskje nettopp på grunn av den dårlige åpningen.

- I ettertid kan man godt si at vi fikk oss en nyttig påminnelse, og at det på en måte var greit å overvintre med et par på trynet. Uten at jeg dermed vil si at vi trengte det, sier Semb.

Han er imponert over hvordan hele apparatet taklet motgangen.

- Det ble aldri noe støy eller preg av usikkerhet. Vi visste vi hadde fått ufortjent dårlig betalt.

Ikke tukle

Og - fordi han ser bak resultatene:

- I de påfølgende kampene fikk vi godt betalt. Vi vant for eksempel både i Albania og Latvia, kamper som fort kunne endt uavgjort.

- Men bidrar ikke all den kikkingen bak resultatene til at man fort demper de positive opplevelsene?

- Det er forskjell på sjøltillit og selvgodhet. Vi skal ikke tukle med gleden over de gode resultatene og prestasjonene. Men vi må være så pass nøkterne at vi klarer å jobbe videre med å forsterke våre positive sider, sier Semb.

Og da er han inne på utviklingsmål foran EM-sluttspillet.

- Vi har litt å gå på hele veien. Vi kan naturligvis bli bedre i alt.

- Og mer konkret, så trenger vi sterkere dobbeltdekning på en del plasser på laget. Vi er for eksempel godt forspent med spisser, men svakere andre steder, sier Semb.

SLÅR RING: Landslagsgutta samler seg rundt lamdslagssjef Nils Johan Semb.