Semb: - Vi må være realistiske

Norge må vinne onsdag, men Nils Johan Semb frykter en ny forsvarskamp på Ullevaal.

BÉTARA (Dagbladet.no): Det koster å seg laget sitt bli bombardert. I dag var landslagssjef Semb plaget av feber da han fortalte om sjansen for EM-spill foran returen i Norge om tre dager.

Semb er innstilt på at det blir Spania som styrer showet også på norsk hjemmebane.

- Vi skulle gjerne styrt spillet, men vi må være realistiske, sier Semb.

Det er vanskelig å tolke det på noen annen måte enn denne: De spanske spillerne er mye bedre enn våre.

- Det står ikke på viljen, men på hvor dyktige vi er. Og på hva vi får lov til, sier Semb som utdyper det enda litt mer.

- Det går på evnene. Vi vet hva Spania er i stand til.

Sier Semb som håper Espen Johnsen kan gjenta fantomredningene mot spanierne i Oslo.

- De Espen presterte i går er det beste jeg har sett i min tid som landslagstrener. Han blir en viktig mann onsdag også. Spania er gode på bortebane, de har slått Armenia 4-0 og Portugal 3-0. Det blir en ny eksamen.

I dag fikk han også en dårlig nyhet av Thor Einar Andersen. Landslagslegen sier tre dager trolig er for kort tid for Ronny Johnsens leggskade.

- Jeg er optimistisk med Ronny, vi satser på at det går, kontrer Semb som ved siden av strekkskadde Roar Stand har stopper og kaptein Henning Berg ute med gule kort.

- Det blir en ekstraordinær situasjon med begge ute.

Derfor kan det godt hende Vidar Riseth får en ny forespørsel fra Semb i morgen. Sist gang sa RBK-stopperen nei til å spille back.

- Det kan bli to nye, litt avhengig av utviklingen på Ronny.

Med 1-0 i returkampen går Norge til EM på bortemålsregelen. Semb sender en bønn til hjemmepublikummet om å være positive når kampen starter.

Altså: Ingen piping dersom Norge overkjøres i starten.

- Jeg håper på entusiasme slik at publikum blir vår 12. mann. Det tar ut det lille ekstra hos spillerne. De må være tålmodige, det kan fort blir avgjort i det 84. minutt som i går, sier Semb.

<B>TENKER PÅ BORTEMÅLSREGELEN: Landslagstrener Nils Johan Semb.