Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Semb: - Vi var best

CARDIFF (Dagbladet.no): Nils Johan Semb var både skuffet og lettet etter 1-1 mot Wales. Skuffet fordi Norge skapte mest og burde vunnet. Lettet fordi ett poeng føles veldig mye bedre enn null poeng. - Alt i alt var vi best, sier Semb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da det var elleve minutter igjen å spille så det ut til å gå mot Norges første tap i VM-kvalifiseringen. Så skjøt Øyvind Leonardsen, og Thorstein Helstad satte inn returen. Brann-spissen kranglet inn et viktig mål for Norge.

- Vi må være godt fornøyd. Det er stor forskjell på 0-1 og 1-1. Men jeg sitter allikevel igjen med en følelse av at vi har tapt fire poeng på de to første kampene, sier Semb.

Norge vant sjansestatistikken 6-4 mot Wales. Men det norske spillet manglet i perioder både rytme og presisjon. Wales var stort sett bare farlige da Ryan Giggs og Gary Speed hadde ballen.

- Må bli effektive

- Vi skaper mange sjanser og det er bra. Nå må vi bli mer effektive. Det hadde vært mye mer bekymringsfullt om vi ikke hadde skapt sjanser, sier Semb.

Thorstein Helstad er Norges toppscorer på de siste fem kampene med sine to scoringer. På onsdag spiller Norge mot Ukraina. Semb ser på Helstad som et alternativ.

- Thorstein er aktuell både fra start og som innbytter, sier Semb.

Brann-spissen er klar over at han for tida er den eneste spissen som scorer på landslaget. Men han vil ikke spekulere i sjansene for å spille seg inn på laget.

- Jeg tenker ikke så mye på om jeg får spille på onsdag, sier Helstad, til Dagbladet.no.

Den nødvendige flaksen

- Men du er jo den eneste spissen som scorer for tida. Bør ikke det telle?

- Det er jo sant. Men i dag hadde jeg den flaksen som skulle til for å score. Neste gang kan det være Ole Gunnar eller Tore André. Sånn er det bare, sier Helstad.

Scoringene på landslaget blir garantert lagt merke til ute i Europa. I tillegg kjemper Helstad om å bli toppscorer i Tippeligaen. Proffspekulasjoner ofrer han ingen tanker.

- Det tenker jeg ikke på i det hele tatt. Jeg har to år igjen av kontrakten med Brann. Jeg trives godt og vil utvikle meg videre der, sier Helstad.