Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Semb: - Vi var veldig gode

Åge Hareide og Nils Johan Semb - Norges to mest profilerte trenere - kunne bare enes om én ting i går kveld: at seieren var viktig.

LUXEMBURG (Dagbladet): Når Bosnia slår Danmark i København og Norge gjør jobben i Luxemburg, har det vært en OK kveld. Sjøl om de lærde - Nils Johan Semb og RBK-trener Åge Hareide - strides om det.

- Jeg tror Norge har sett for mye på CNN, sa Åge Hareide til Dagbladet da andreomgangen var noen minutter gammel i går kveld.

- Vi likner på koalisjonsstyrkene - vi pøser på med alt vi har i lufta. Og så får ikke bakkestyrkene det helt til når det er deres tur. Det er jo Luxemburg som spiller best på bakken.

RBK-trenerens kampvurdering ble presentert for Nils Johan Semb etter matchen. Sammen med en del SMS-påstander fra skuffede TV-seere. Som hadde forventet mer mot lilleputtnasjonen Luxemburg. Mer enn seier.

- De som mener det, bør ta D-kurset, svarte Semb.

- En av dem har det - Åge Hareide?

- Greit, men jeg er helt uenig i den vurderingen. Vi spilte en glimrende første omgang - vi var veldig gode. Vi ble ikke statiske gjennom å slå bare langt - det var bra kombinasjoner gjennom midten og ut på kantene. Og i midten skapte Tore André Flo, som var veldig god, mye ubalanse på egen hånd. Det eneste jeg har å utsette på spillet før pause, var at vi ikke scoret.

Åpning med Rushfeldt

Scoringen som skapte ro kom fra Sigurd Rushfeldt rett før timen var spilt. Etter corner fra John Arne Riise og en voldsom spenst-prestasjon fra Ronny Johnsen på den lengste stolpen, fikk Rushfeldt brukt alle kreftene han har. For man slår ikke Sigurd Rushfeldt i lufta i slike situasjoner - uten å bruke slegge.

Derfor 1- 0 til Norge.

- Vi var stresset før 1- 0, innrømmer Nils Johan Semb.

- Og vi hadde en plan B klar hvis vi ikke scoret før andreomgangen var halvspilt. Men fotball er et rart spill - vi scoret jo ikke før pause, da vi var virkelig gode. Og så kom målene da vi var litt ruskete.

Måtte byttes ut

Tore André Flo og Petter Rudi ble byttet ut i pausen med skader. De var ikke i nærheten av å kunne fortsette. Men Sunderland-Flo trengte ikke mer enn 45 minutter på å overbevise Nils Johan Semb om at han er på vei tilbake.

- Det var riktig å bruke Tore André fra start, sier Semb.

- Han var vår beste spiller.

Ole Gunnar Solskjær gjorde 2- 0 et kvarter før slutt og ble en glede han også. For Semb.

- Jeg gleder meg veldig både på Sigurds og Ole Gunnars vegne, sier Norges landslagstrener.

- Det er alltid viktig å score mål.

Takk til Bosnia

Bosnias småsjokkerende resultat i Parken ble en ekstra gevinst denne kalde kvelden i Luxemburg. Nå er det igjen vi som har overtaket i gruppa. Og som Nils Johan Semb sa det i går kveld - det er bare å begynne å telle ned til årets kamp i København 7. juni. Fordi:

- Det blir både fest og krig, sier Nils Johan Semb.

- Og jeg kan love alle at vi skal være grundig forberedt. Og vi skal spille for å vinne der også - jeg tror ikke på uavgjort. Det blir for passivt.

- Men uavgjort vil være et godt resultat?

- Selvfølgelig. Men man må alltid satse på å vinne. Og skal vi klare det må vi bli flinkere til å utnytte sjansene våre. Vi får ikke 15-16 målsjanser, som vi skapte i denne kampen mot Luxemburg, mot Danmark i Parken.

- Din vurdering av gruppa slik det står nå?

- Jeg har sagt det hele tida - det blir et rotterace helt til siste kamp. Nå har jo også både Romania og Bosnia skjønt at det er mulig å bli nummer to. Men vi har 10 poeng allerede og de kan ingen ta fra oss.

Og:

- Det er en fantastisk vilje og glød i laget. Det er ingen tvil om at alle mann vil lykkes, sier Nils Johan Semb.

DE LÆRDE STRIDES: Rosenborg-trener Åge Hareide og landslagssjef Nils Johan Semb var uenige om Norges prestasjon på Stade Josy Barthel i Luxemburg i går kveld. - Vi likner på koalisjonsstyrkene. Vi pøser på med alt vi har i lufta. Og så får ikke bakkestyrkene det helt til når det er deres tur, sier Hareide. I midten TV3-ekspert Erik Solér.
MÅLJUBEL: Ole Gunnar Solskjær avgjorde kampen da han satte inn 2-0.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling