Semb: - Vis dere fram

HONG KONG (Dagbladet): Tippeligaspillerne som møter toppede og VM-klare Sør-Korea onsdag morgen får én beskjed av Nils Johan Semb: - Vis dere fram!

- Dette er deres sjanse, sier Nils Johan Semb. - Jeg håper noen av dem vil melde seg på i kampen om de neste uttakene. Mens andre vil oppleve at de fortsatt har et stykke å gå. Sånn er det og sånn må det også være.

Norges skyggelandslag får den tøffeste motstanderen i semifinalen av Hong Kongs Carlsberg Cup. Sør-Korea er både gode, fulltallige og rutinerte.

- Resultatmessig ville jeg heller møtt Hong Kong eller Paraguay, men fotballmessig er det bra. Sjøl om vi kommer med et lag hvor mange ikke har hilst på hverandre før er det greit å spille mot det beste laget.

Mange hjemme griner på nesa over den landslagsutgaven Norge sender på banen klokka 08.15 norsk tid onsdag. Nils Johan Semb tviholder på tiltaket med hjemmespiller-samling i januar og sier det er veldig viktig.

- Ut over det disse gutta gjør hjemme i Norge får jeg sjansen til å ha dem på samling, på nært hold se dem i aksjon og i tillegg ha viktige samtaler med den enkelte. Fra spillernes ståsted oppleves det som en fin oppmuntring. Mange får debutere i den norske landslagsdrakta og både jeg og spillerne får svar i form av tilbakemeldinger ut fra prestasjonene. Det er viktig for begge parter, sier Nils Johan Semb.

Det faktum at FIFA-rankingen ikke lenger gjelder som seedings-grunnlag til VM-trekninger gjør at Norge ikke risikerer noe gjennom å spille kamper med skyggelandslaget.

- Før var FIFA-rankingen et ankepunkt mot slike kamper. Nå er det ikke slik. Men hvem vet - de gutta i FIFA kan fort ta den fram igjen og la den gjelde som før. Det eneste som er sikkert er at det ikke finnes noen garantier.

Nils Johan Semb tror ikke det dukker opp mange nye landslagspillere for denne sesongen her i Hong Kong. Men - han håper.

- Vi trenger i hvert fall en kantspiller med fart, driblestyrke og gode innlegg. Det jakter jeg på hele tiden, sier han. - Derfor sier jeg at Dagfinn Enerly er veldig spennende.

Og ut over det?

- Vanskelig å si. Men jeg er rimelig overbevist omn at flere av de som er her vil spille landskamper for Norge i løpet av de neste seks til 10 årene.