Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Semb: -Vi skulle hatt straffe

Nils Johan Semb har to ganger sett 0-1-tapet mot Danmark på video. Enda flere ganger har han sett situasjonen som etter hans mening burde gitt Norge ett poeng.

- Vi skulle hatt straffe da Thomas Helveg felte John Carew ti minutter før slutt. Jeg var litt usikker første gang jeg så det, men etter å ha sett ti repetisjoner fra ulike vinkler er det ingen tvil, sier landslagssjefen.

Carew sa etter kampen at han ble snytt for straffe. Valencia-spissen mener at den engelske dommeren Graham Poll først var på vei til å blåse, men at han «feiget ut».

Danske aviser beskylder Norge for feighet i sitt spill, for ikke å våge å angripe. Semb sier at meningen var å angripe helt fra start, men at baklengsmålet etter fire minutter virket lammende.

- Ble stresset

- Tanken var å være offensive, og vi gikk ut i en ganske offensiv formasjon, men vi ble rystet og stresset av det tidlige baklengsmålet. Det preget oss lenge, og vi greide å snu det først i 2. omgang, sier Semb.

- For danskene var scoringen ideell. Når man kommer foran på hjemmebane, har man egentlig ting i sin egen lomme. Det er en drøm du har å score tidlig i slike kamper. For eksempel gjorde vi det mot Bosnia på Ullevaal, og da var resten grei skuring.

Jesper Grønkjær overlistet Frode Olsen ved nærmeste stolpe etter flere norske småfeil som ga danskene en gyllen kontringssjanse. Det ble eneste mål i lørdagens nordiske nabooppgjør i fullsatte Parken, ga Danmark ledelsen i gruppe 2 og var ifølge danske medier et endelig bevis på dansk gladfotballs overlegenhet over norsk gledesdreperfotball.

Semb kjøper ikke den vurderingen. Han mener at det tidlige målet snudde premissene for kampen helt på hodet.

- Helhjertet forsøk

- Egentlig spilte de ganske norsk. Da de scoret først, kunne danskene følge en strategi hvor de forsvarte seg og kontret. Det ble motsatt av slik vi hadde tenkt oss det. De lå igjen med den bakre fireren og med to stabiliserende midtbanespillere, sier Semb.

Ved pause la Semb om fra 4-4-1-1 til 4-3-3, først med Steffen Iversen, John Carew og Ole Gunnar Solskjær på topp, så med Carew, Tore André Flo og Solskjær. Det ble et kraftig norsk trøkk, men presisjonen i oppspill og sistepasninger var for dårlig til at det ble sjanser og mål.

- Vi gjorde et helhjertet forsøk etter at vi brukte pausen til å samle oss litt. Jeg er fornøyd med grepene vi gjorde, men selvsagt ikke med at vi tapte. Det ulykksalige baklengsmålet bestemte veldig mye, sier en revansjlysten Semb.

Onsdag venter Romania og en sjanse til å legge press på danskene som nå har overtatt ledelsen i EM-gruppe 2.

(NTB-Sjur Natvig)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media