Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Semb alene i baren

CARDIFF (Dagbladet): Mandag kveld ble Årets Spiller-utdelingen feiret i Fredrikstad. I går morges var det hverdag. Som enkelte av landslagspillerne møtte uten å ha vært i dynene. - Jeg kan ikke styre spillernes fritid, sier Nils Johan Semb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Festen i Fredrikstad ble et tema før landslagets første trening på et pottitjorde utenfor Cardiff i går kveld. Og: Nils Johan Semb - som verken hadde sett TV-sendinga eller hørt om nattas hygge - likte det ikke. For han er ikke ansatt i Norges Fotballforbund for å være barnevakt.

Det eneste han kan gjøre er å ta lærdom av den søvnløse og litt uheldige oppladningen.

- Jeg skulle gjerne sett at det hele var blitt arrangert på en annen måte, sier mannen med ansvaret for nasjonens ballglede. - Men når det er sagt - i utgangspunktet skulle vi ikke ikke reist til Wales før onsdag (i dag). Men det er nå en gang fritid, og den kan ikke jeg blande meg bort i.

- Verken i England eller hjemme i Norge kan jeg styre spillerne utenfor samlinger.

Ber om Lukkøye

Men Nils Johan Semb kan stille krav. Og ett av dem er like selvfølgelig som det er åpenbart.

- Jeg kan fortelle dem at de skal sove natta før en samling. Det kan jeg si, sier Semb til Dagbladet.

Han kan også komme neste års kåring i forkjøpet. Det vil si sørge for at den ikke arrangeres dagen før en landslagssamling.

- Det er timingen for utdelingen som ble feil. Jeg var ikke klar over arrangementet før i forrige uke. Og ikke er det mitt bord heller.

Men:

- Jeg er i hvert fall forberedt til neste gang, sier Nils Johan Semb.

Kjenner trykket

Når det gjelder Wales som VM-kval-motstander, er han enda bedre forberedt. Han har sett dem, studert dem og lært dem. Og fordi Nils Johan Semb endelig har en samling hvor han kan fin-øve system og detaljer i tre heile dagar til ende, er han offensiv. Og revansjelysten etter de to poengene som gikk tapt mot Armenia.

- Fram mot Wales-kampen skal vi terpe dødballer, overganger og spill mot etablert forsvar, sier Semb.

- Når Wales stiller sitt beste lag - og på papiret har de i hvert fall de beste folka med i troppen - er de gode. Men jeg ser ikke på disse to kampene mot Wales (lørdag) og Ukraina (Ullevaal neste onsdag) som en skjebneuke.

- Det er trøkk på oss, ja - men det er fortsatt veldig mange kvalifiseringskamper igjen.

- Hvem er best - Wales eller Ukraina?

- Ukraina, helt definitivt, sier Nils Johan Semb.

HAR SAMLET TROPPEN: I går møtte landslagsspillerne Nils Johan Semb til trening i Wales. En del av spillerne var slitne etter «Årets spiller-festen» i Fredrikstad mandag.