Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Semb angrer på VIF-tipset

Mener VIF, Viking og TIL har forsterket best.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kort tid før overgangsvinduet her hjemme stenger, utpeker Nils Johan Semb Vålerenga som laget som har forsterket best i Tippeligaen.

Semb har likevel tippet laget på 5. plass, bak Brann, Rosenborg, Lillestrøm og Viking. Det tror han var en feilvurdering.

Og for ordens skyld: Dagbladet.no snakket med Semb noen timer før Martin Andresen i går kveld dro i land en 1-0-seier mot AaFK i trenerdebuten.

- Vålerenga har nok kommet best ut av det. Kristofer Hæstad, Martin Andresen, Lars Iver Strand og Bengt Sæternes - det er tre landslagsspillere pluss en spiller som har preget toppscorerlista i en årrekke. De er betydelig forsterket i forhold til i fjor. På bakgrunn av det er nok Vålerenga tippet litt lavt av TV 2 og en del andre, på grunn av det ikke fungerte helt i vinter. De har et veldig sterkt lag, sier Semb til Dagbladet.no.

- Men det er vel du som står bak tabelltipset?

- Joda, men det hører med til historien at tipset ble satt opp tidlig. Jeg har sagt at de seks øverste er vanskelig å plassere, men VIF er av meg og andre tippet for lavt. De ble nummer sju i fjor, men etter at Harald Aabrekk overtok var de vel det nest best laget etter Brann, sier han.

Viking og TIL på «pallen»

Semb plasserer Viking på en andreplass på overgangslista. Siddisene har blant annet hentet Joachim Austnes fra Aalesund, Martin Fillo fra Viktoria Plzen og Andrius Velicka fra Hearts.

SATTE VIF FOR LAVT?: Nils Johan Semb tippet Vålerenga på 5. plass, men er kommet på andre tanker nå. Han mener Oslo-klubben virker som vinneren på overgangsmarkedet, foran Viking og Tromsø. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET
SATTE VIF FOR LAVT?: Nils Johan Semb tippet Vålerenga på 5. plass, men er kommet på andre tanker nå. Han mener Oslo-klubben virker som vinneren på overgangsmarkedet, foran Viking og Tromsø. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET Vis mer

- Hvor gode de to siste blir er vanskelig å spå. Men er du U21-kaptein på Tsjekkia (Fillo), bør det være kvalitiet. Vi får se om han finner seg til rette i Norge. Velicka har scoret mye mål i Skottland, men har bare sju landskamper for Litauen, så det det er et spørsmålstegn om kvaliteten. Men jeg har bare sett ham i én hel kamp. Da så han OK ut, men ikke noe mer. Ellers har Viking bygd videre på det de hentet i fjor, og brukt mye penger.

Tromsø tippes på øvre halvdel av de aller fleste, men få tror de vil blande seg inn i medaljekampen. Når det gjelder forsterkninger mener Semb de har gjort seg fortjent til en plass på pallen.

Mika Koppinen og Tommy Knarvik er nok de største signeringene, men også Adriano Munoz, Kevin Larsen og Keijo Huusko kan gi positive bidrag.

- Å hente Mika Koppinen tilbake var fornuftig, og Tommy Knarvik er et bra kjøp. Koppinen er en av de bedre stopperne i Tippeligaen, så selv om de har mista Christian Steen, har Tromsø et veldig godt stopperpar. Knarvik er ofte veldig god i den første sesongen for ny klubb, det var han for Sandefjord. Munoz er også et bra supplement. Det ser bra ut for Tromsø, sier han.

Semb setter altså Vålerenga, Viking og Tromsø på topp. Her er hans vurdering av de antatte topplagene Brann, Rosenborg, Lillestrøm og Stabæk:

Stabæk:

- De har forsterket i 12. time, men jeg tror ikke førsteelleveren blir noe bedre. Det positive er at de er mindre sårbare for skader med Andersson, Tømmernes og Annan i bakhånd. Jeg tror de skal tåle skader på de fleste, men ikke på Daniel Nannskog. Av de fire essene er han verst å erstatte. Nannskog er en type som hele tida ligger på offsidegrensa, som ligger og strekker på motstanderen og alltid kommer til sjanser. Det er ikke så mange av dem.

Brann:

image: Semb angrer på VIF-tipset

- Har selvfølgelig mistet Martin Andresen, men både Demba Nyrén og Einarsson er spennende. Demba har vært god i Danmark og Einarsson var god i LSK sist, så vi vet at de holder god tippeligastandard. Demba varierer mellom det veldig gode og veldig dårlige.

Rosenborg:

- Demidov og Jarstein er bra kjøp, men Rosenborg hadde allerede en veldig god keeper i Hirschfeld. Kris Stadsgaard kjenner jeg ikke, jeg har aldri sett ham live, så der er jeg på tynn is. Roy Miller kan gli bra inn i det offensive spillet. Defensivt har han mye å gå på.

Lillestrøm:

- De har hentet rutinerte spillerne som kan gi dem en ekstra dimensjon. Riseth er et alternativ både som midstopper og defensiv midtbane. Stallen til Lillestrøm er bedre enn i fjor, men det mangler noe ut mot venstresida. De er veldig høyredreide. Klarer motstanderen å demme opp der, og stanse linken Bjørn Helge Riise og Olivier Occean har ikke alltid LSK så mye å komme med.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!