JAKTER TRENER: Toppfotballsjef Nils Johan Semb stresser ikke med å finne en ny landslagssjef. En midlertidig trener kan være en løsning.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
JAKTER TRENER: Toppfotballsjef Nils Johan Semb stresser ikke med å finne en ny landslagssjef. En midlertidig trener kan være en løsning.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Semb åpner for midlertidig landslagssjef

- Det kan bli en midlertidig løsning i første omgang og en permanent løsning senere.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb er forberedt på at jobben med å finne Roger Finjords erstatter som landslagssjef kan ta tid.

Tirsdag ble det kjent at Finjord trekker seg som sjef for kvinnelandslaget i fotball etter bare et drøyt år i jobben. Finnmarkingen oppga hensynet til familien og manglende tillit i spillergruppa som begrunnelse for sin avgjørelse.

Nå starter jobben med å finne 43-åringens erstatter.

– Vi kommer til å kartlegge kandidater og gå bredt ut i den jobben. Så får vi se hvem som blir tilgjengelig, sier Semb til NTB.

På spørsmål om tiden er knapp med tanke på oppkjøring og forberedelser til neste sommers EM-sluttspill i Nederland, svarer toppfotballsjefen:

– Vi har ikke dårlig tid med tanke på EM-sluttspillet, men det kommer mange kamper før det. Vi må bruke den tiden vi trenger. Det kan bli en midlertidig løsning i første omgang og en permanent løsning senere.

Skryter av Knudsen

Både Semb, spillerne og Finjord innrømmet tirsdag at mistillit og gnisninger bidro til landslagssjefens avgang. Overfor NTB bekrefter Semb at det var skepsis til Finjord i spillergruppa allerede da finnmarkingen ble ansatt.

Toppfotballsjefen sier samtidig at spillerutvalget ble tatt med på råd, og at så også vil bli gjort når en arvtaker skal ansettes:

– Vi lytter alltid til spillerutvalget, men i fotballforbundet er det styret som ansetter landslagstrenere. De får en innstilling fra et innstillingsutvalg. I den prosessen blir spillerne hørt, men det er ikke de som ansetter trener, sier Semb.

Avtroppende LSK-trener Monica Knudsen seiler opp som en av kandidatene til den ledige sjefsjobben.

– Monica er selvfølgelig en veldig god trener som har gjort det veldig godt med Lillestrøm, men utover det vil jeg ikke kommentere enkeltkandidater, sier Semb.

Søker bredt

Toppfotballsjefen stenger ikke døra for at Finjords erstatter kan bli å finne utenfor Norges grenser.

– Vi ser både innenfor og utenfor Norges grenser. Det er en del av jobben med å kartlegge markedet, sier han til NTB.

Allerede i timene etter at Finjord-nyheten sprakk tirsdag begynte kandidatene uoppfordret å melde seg til Semb.

– Jeg har fått mange henvendelser fra folk som vil være kandidater, men jeg kan ikke kommentere enkeltnavn, smiler han.

– Trenere har kontaktet deg?

– Sånn er det alltid. Landslagsstillinger er veldig attraktive, så det er mange som sender mailer og meldinger som har lyst på den jobben. Vi er veldig glade for at det er så stort engasjement rundt å bli landslagssjef for kvinnene, og det forstår jeg godt. Det er et attraktivt lag å trene, smiler toppfotballsjefen.

(NTB)