Semb Berge garanterer at han hadde stoppet vingen som fikset rødt kort

- Jeg rakk så vidt å være borti ham, sier Hedenstad.

RØDT: Vegar Eggen Hedenstad fikk rødt kort i åpningskampen i U21-EM i fotball mellom Israel og Norge på Netanya stadion onsdag. I bakgrunnen slår Semb Berge (#14) oppgitt og sint ut med armen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
RØDT: Vegar Eggen Hedenstad fikk rødt kort i åpningskampen i U21-EM i fotball mellom Israel og Norge på Netanya stadion onsdag. I bakgrunnen slår Semb Berge (#14) oppgitt og sint ut med armen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

NETANYA (Dagbladet): Israel - Norge 2-2.

Det kostet nok Norge mye at Vegar Eggen Hedenstad ble sendt i dusjen før pause av dommer Pawel Gil.

Selv med ti mot elleve dominerte Norge stort en god stund, men mot slutten ble beina tyngre. Og Israel tok initiativet og gikk opp til 2-1.

Selve utvisningen skjønte de norske spillerne svært lite av. Hedenstad løp Mohammad Kalibat overende ute på kanten, men innenfor var Fredrik Semb Berge på god vei inn i sikring.

- Jeg hadde rukket inn, helt klart. Jeg reagerte, jeg trodde han skulle få gult. Jeg følte jeg var på linje med ham, og hadde han kommet forbi Vegar hadde jeg vært der, sier Berge til Dagbladet.

Urettferdig
Dommeren tok flere tøffe avgjørelser før pause, og heller ikke straffesparket Israel fikk før 1-0 var soleklart. Og det kom etter en corner de aldri skulle hatt.

- Jeg får nøye meg med å si at når Uefa får tittet litt på den kampen, så vil de se at det er noen situasjoner. Men jeg gidder ikke å bry meg så mye med det, sier landslagstrener Tor Ole Skullerud.

Vegar Eggen Hedenstad føler utvisningen var urettferdig, men erkjenner samtidig at han står igjen litt som en synder.

Bittert
- Det er klønete av meg selvfølgelig, men samtidig synes jeg han faller lett. Det gjør det ekstra bittert å stå her, selvfølgelig. Det overrasket meg at han falt så lett, jeg rakk så vidt å være borti ham, sier Hedenstad.

- Jeg ser hele tiden den røde personen ved siden av meg, som jeg skjønner kan redde situasjonen, og det gjør kanskje at jeg er litt mer aggressiv i den situasjonen. Men jeg står på at det ikke er rødt kort, sier han.

Nå må Norge angripe de neste kampene for seier, det kreves poeng mot stormaktene i gruppa for at et avansement skal være sannsynlig.

- Det er ikke noe ran i dag kanskje, men det er ikke langt unna. Vi skulle gjerne hatt tre poeng i dag, men muligheten for semifinale er fortsatt tilstede, sier Eggen Hedenstad.