Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Semb blir toppfotballsjef

Takket til slutt ja.

SKAL ANSETTE LANDSLAGSSJEF: Egil Olsen venter på svar om han får fortsette som landslagssjef. Nå kan han bli ansatt av Nils Johan Semb. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
SKAL ANSETTE LANDSLAGSSJEF: Egil Olsen venter på svar om han får fortsette som landslagssjef. Nå kan han bli ansatt av Nils Johan Semb. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no) Etter å ha tygd og tenkt lenge på tilbudet fra Norges Fotballforbund (NFF), har Nils Johan Semb takket ja til å bli ny toppfotballsjef.

Stillingen har vært ubesatt i lang tid, etter at Per-Mathias Høgmo trakk seg fra jobben.

Den siste tida har NFF ventet på svar fra førstevalget - som de fleste har regnet med har vært tidligere landslagssjef Semb.

Prøvde ikke overtale
Ifølge TV 2, hvor Semb har vært ekspertkommentator, takket Semb i går kveld ja til å overta som sportslig hovedansvarlig for toppfotballen i Norge.

TV 2-fotballsjef Vegard Jansen Hagen sier til Dagbladet at de fikk beskjeden fra Semb i dag tidlig.

Det ble ikke gjort forsøk på å overtale den tidligere landslagssjefen til å forsette med headsetet.

- Nei, siden 2006 har vi levd med at han han har hatt lukrative og fristende tilbud fra ulike hold. Det har vært hverdagen. Det er en fjær i hatten for TV 2-miljøet at vi har beholdt ham så lenge. Han kan dra med hevet hode, sier Jansen Hagen.

Semb kommer inntil videre ikke til å bli erstattet, TV 2 ser heller internt etter en ny ekspertkommentator til fotballdekningen.

- Vi legger oss ikke ned og dør, vi mister ham på et tidspunkt hvor det er riktig. Nå står det støtt som pokker, varen er levert. Nå kan Semb gå videre og heller hjelpe TV2 på en annen måte, ved å løfte norsk fotball og produktet vårt.

Skal ansette landslagssjef
NFF har brukt veldig lang tid på å finne en ny toppfotballsjef, og den ubesatte stillingen har vært mye diskutert den siste tida - spesielt siden mangelen på en toppfotballsjef også har ført til at Egil Drillo Olsen ikke har fått noe klart svart på om han får fortsette.

EKS-EKSPERT: Nils Johan Semb forlater Øyvind Alsaker og TV 2 for å bli toppfotballsjef. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
EKS-EKSPERT: Nils Johan Semb forlater Øyvind Alsaker og TV 2 for å bli toppfotballsjef. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer

- Å ansette Nils Johan er sikkert den beste løsningen, men jeg er fortsatt forundret over at det tok så lang tid. Prosessen står nesten til stryk. Jeg skrev for en måned siden at det er greit å gå i tenkeboksen, men ikke å flytte inn i den. Nå var jeg redd for at han hadde mistet nøkkelen, sier Dagbladet-kommentator Morten Pedersen.

Forbundet har gjort det klart at de først ønsket en toppfotballsjef på plass, slik at han kan ta stilling til hvem han ønsker som landslagstrener.

Drillo innrømmer at den usikre situasjonen begynner å tære på tålmodigheten.

- Det har tatt altfor lang tid. Jeg sliter litt med denne usikkerheten. Det viktigste for meg nå, er å få en avklaring. Jeg har kontrakt til 1. eller 15. desember, og er nødt til å vite hva jeg skal gjøre etter det, sa Drillo i går.

Drillos førstevalg
Drillo ytret allerede etter seieren mot Skottland i august at Nils Johan Semb var rett mann til å innta kontorstolen Høgmo etterlot seg da han ble Tromsø-trener foran inneværende sesong. TV 2-eksperten Semb har imidlertid konsekvent møtt spekulasjonene om jobben som toppfotballsjef med taushet.

Selv om landslagssjefen har sin klare favoritt som toppfotballsjef, mener han at det er uten betydning om Semb får jobben for at også han får jobbtilbud fra NFF - som landslagssjef.

- Nei, jeg tror at det som skjer med meg er helt uavhengig av om Nils Johan blir toppfotballsjef eller ikke, sier Drillo til Dagbladet.

Morten Pedersen understreker at det er viktig at Semb raskt får en landslagssjef på plass.

- Det er kanskje greit at Drillo får fortsette til 2012, men Semb bør så raskt dette er avklart legge planene for hvordan han kan gjenreise norsk landslagsfotball, fra G15 og oppover - slik at vi på sikt kan hoste opp en eller to landslagsspillere fra hvert kull. Han bør også allerede nå begynne å tenke på hvem som bør ta over etter Drillo i 2012, sier Pedersen.

Nils Johan Semb sa til Dagbladet i går ettermiddag at ingenting var avklart. I dag har han ikke svart på Dagbladets henvendelser og heller ingen i NFF-ledelsen har vært tilgjengelig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!