Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Semb er respektløs

Den ventede ordkrigen før EM-kvalifiseringen mot Danmark har latt vente på seg. I dag fyrte Morten Olsen løs.

Den danske landslagssjefen beskyldte Norge for respektløshet da han presenterte sin bruttotropp på 27 spillere til den nordiske duellen i Parken 7. juni og til bortekampen mot Luxembourg fire dager senere.

- Man bør ha respekt for en motstander, og det har vi alltid. Men nordmennene ble etter kampen i Oslo sitert på at de ikke har respekt for det danske laget, og at de regner med å vinne i København. Det er et deilig motivasjonsscoop for oss, så vi kan gå ut og sette det hele på plass, sa han ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

Olsen tenker åpenbart på at Nils Johan Semb sekunder etter 2-2-kampen, som Norge dominerte fra begynnelse til slutt, i et TV-intervju lovet norsk seier i København. At han ikke respekterer Danmark, har Semb verken sagt eller ment.

Stemplet

Tvert imot er det danskene som gang på gang har uttrykt manglende respekt og anerkjennelse for Norges spillestil, ikke omvendt. Blant er Norges stil i Danmark stemplet som «ekstremt defensiv», noe som er svært langt fra sannheten.

- Vi har respekt for den måte andre spiller på, men det betyr ikke at vi ønsker å spille på samme måte som Norge, sier Olsen og gjentar sin skepsis mot gjennombruddshissig fotball. Han har flere ganger sagt at han, underforstått i motsetning til Norge, vil ha fotball som er «noe for øyet».

Kampens viktighet legger han ikke skjul på.

- Jeg anser det for å være finalen i forsøket på å kvalifisere oss direkte til EM som gruppevinner. Vi har ikke råd til å avgi poeng, fordi vi er tre poeng bak, sa han og beskrev Norge slik:

Frykter dødball

- De er nummer en i gruppen. Det er et ubeseiret lag med mange gode ballspillere, som er vanskelige å matche i lufta. Det er bemerkelsesverdig at de har scoret fem av sine sju mål i EM-kvalifiseringen etter dødball.

Han varsler at man vil ta hensyn til motstanderens kvaliteter.

- Vi skal spille etter vår filosofi, men det finnes kamper hvor man må være mer kyniske, sa han.

Troppen på 27 spillere skal skjæres ned til 20 senest neste søndag. Allerede mandag samles de første spillerne, så dukker flere opp etter hvert som de er ferdige med klubbkamper.

Det var ingen overraskelser i uttaket. Thomas Røll, Kasper Bøgelund og Peter Skov-Jensen er tilbake etter skader. Christian Poulsen fra Schalke er med, selv om han er høyst tvilsom på grunn av skade.

NTB

HVEM MENER EGENTLIG HVA? Den danske landslagssjefen mener tydeligvis at Nils Johan Semb rakker ned på laget hans. Selv er han full av respekt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media