Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Semb er spent

Nils Johan Semb vil ikke røpe laget, men både Martin Andresen, Brede Hangeland og Frode Johnsen får nok spille i kveld - sannsynligvis samtidig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL/FORNEBU (Dagbladet): Semb er trygg på både den bakre fireren og alternativene på topp. Midtbanen er han usikker på, men han er fornøyd med det han har sett på trening av trioen Martin Andresen, Brede Hangeland og Frode Johnsen - med Solskjær og Riise på flankene.

- På trening har det sett greit ut, men kamp er noe helt annet. Her ligger spenningsmomentet i denne kampen, sier han.

Viking-stopper Brede Hangeland har knapt spilt midtbane det siste året, men Semb tror ikke det gjør noe:

- Jeg er ganske sikker på at Hangeland kan gjøre en god figur i sentralrollen. Han leser spillet godt, og er veldig fotballintelligent. Men klart det er uvant å gå fra en rolle til en annen. I tillegg skal han gå fra ett nivå til et høyere nivå.

Martin Andresen ser han på som indreløper i 4-3-3/4-5-1 eller som høyre flanke/sentralrolle i 4-4-2.

- Martin er en god og kreativ pasningsspiller som kan slå både gode gjennombruddspasninger og gode innlegg. Han har også bra motor og stor arbeidskapasitet.

For Semb blir dette sentralt i kveld:

- Om vi klarer å holde tempo både offensivt og defensivt. Defensivt i forhold til å vinne ballen ofte i gunstige posisjoner. Der var vi veldig bra i første omgang mot Romania (svake i andre, red.anm.). Utfordringen blir å holde i 90 minutter, og ikke bare en drøy omgang. Samtidig må vi holde tempo og nøyaktighet i angrepsspillet etter at vi har vunnet ballen i gunstige posisjoner. Det er der vi har mest å gå på, sier han.

Også i statistikken har Norge litt å gå på mot skottene. På elleve kamper har det blitt seks tap, fire uavgjort og bare en seier - 4- 3 i Bergen i 1963...

- Uff da, det var jeg ikke klar over. Ingen artig statistikk, men jeg skal bruke den på spillermøtet. Da får de vite at det er mulighet til å bryte en barriere.