Semb er Viking-favoritt

Nordlie har fortsatt ikke gitt klubben svar.

(Dagbladet.no): Nils Johan Semb seiler opp som favoritt til jobben som Viking-trener, sier kilder i klubben til Stavanger Aftenblad.

- Jeg vil verken avkrefte eller bekrefte at jeg har fått henvendelser fra klubber, heller ikke Viking. Status er den samme som den har vært i hele år, sier Semb.

Sportsleder Egil Østenstad i Viking vil heler ikke avkrefte eller bekrefte interessen for Semb, men uttrykker seg positivt i forhold til den tidligere landslagssjefen.

- Mange forbinder Nils Johan Semb med noe negativt og defensivt. Men 4-5-1 som han ofte praktiserte på landslaget er bare en tallkombinasjon, sier Østenstad.

- Fristen er ute

Det er mindre og mindre som tyder på at Tom Nordlie blir i Viking. Sannsynligvis presenteres han som Lillestrøm-trener i løpet av kort tid.

Nordlie har varslet at han vil gi Viking et svar i dag, mens Egil Østenstad står fast på at Nordlie hadde svarfrist på mandag klokka 13.

- Den fristen overholdt ikke Tom. Da har jeg sagt at han fortsatt er en kandidat, men ikke en eksklusiv kandidat lenger, sier Østenstad til Dagbladet.no cirka klokka 11 i formiddag.

Semb er Viking-favoritt

Da har han foreløpig ikke snakket med Nordlie i dag.

Tenkte i natt

I går kveld sa Nordlie til Dagbladet.no at han fortsatt ikke visste hva han skulle svare Viking.

Han avviste samtidig NRKs opplysninger om at forhandlingene med Lillestrøm er fullt i gang, men fortalte imidlertid at han hadde vært i kontakt med trenerforeningen for å forhøre seg om Uwe Röslers avskjed i LSK.

Nordlie sa han skulle bruke kvelden og natta til å diskutere framtida med kona Jannicke.

Avsluttet tredje best

Tom Nordlie ble hentet til Viking 14. september i høst. Da lå Viking helt på bunnen av tabellen i Tippeligaen.

På de sju siste serierundene plukket Viking 12 poeng. Bare Rosenborg (17) og Vålerenga (16) avsluttet sesongen sterkere.

NY VIKING-SJEF? Nils Johan Semb, her i lystig passiar med Jan Åge Fjørtoft og Rune Bratseth, skal være Vikings førstevalg som trener. Foto: Scanpix
NY VIKING-SJEF? Nils Johan Semb, her i lystig passiar med Jan Åge Fjørtoft og Rune Bratseth, skal være Vikings førstevalg som trener. Foto: Scanpix Vis mer

Viking endte dermed på 11. plass på tabellen - plassen over kvalifisering.

Viking hadde ventet svar fra Nordlie tidligere i uka. Da han ba om å få vente med å svare til i dag, varslet Viking at de gikk aktivt ut og så etter andre kandidater.

En annen kandidat som trekkes fram i Stavanger Aftenblad, er den tidligere Viking-spilleren Kjell Jonevret. Han har nå fått sparken i Djurgården.

TIL LSK:</B> Alt tyder på at Tom Nordlie velger Lillestrøm. Da må Viking finne noen andre.