Semb får full støtte

Norge som ballbesittende lag? Det er en fantasi og en utopi, mener Henning Berg og Ståle Solbakken. Begge gir full støtte til Nils Johan Semb og hans valg av taktikk.

Landslagsspillerne Henning Berg og Ståle Solbakken er solide skikkelser i landslagssmiljøet. Nå går begge ut og støtter landslagets spillestil. Kritikken nærmest blåser de av.

- Vi må regne med litt kritikk, men mye er altfor lettvint - særlig den som kommer fra dem som utgir seg for å ha peiling på fotball. Men uansett må vi lære oss å leve med den, sier Ståle Solbakken til Dagbladet.

Om kritikken sier Henning Berg:

- Det vil alltid være sånn når vi ikke spiller bra.

Systemet har skylda

Henning Berg er en av Norges mest rutinerte fotballspillere, og har spilt mot alle mulige systemer. At måten Norge spiller på er årsaken til den norske suksessen er han ikke i tvil om.

- Vi hadde ikke vært i de tre siste sluttspillene (VM-94, VM-98 og EM-2000) hvis vi ikke hadde spilt som vi gjør. Nyansene i spillet vårt kan vi utvikle, men grunnpilarene er nødt til å ligge i dette systemet.

Hvordan ville det norske laget fungert hvis vi skulle spilt som de mest ballbesittende lagene?

- Dette er en fantasi for Norge. Det ville ikke ha fungert, sier Berg, som får støtte av Solbakken:

- Det er utopisk å tro at vi skal klare det, sier Ståle Solbakken til Dagbladet.

Ikke ferdig utviklet

Solbakken er heller ikke i tvil om at landslagssuksessen skyldes måten Norge spiller på. Men Aalborg-spilleren tror ikke den norske stilen er ferdig utviklet.

- Det er store rom i spillestilen vår. Det er mye som kan finpusses og forbedres.

Henning Berg advarer mot å prøve å spille mer ballbesittende, slik England prøvde å gjøre. Også det endte med EM-farvel. Nå har det engelske fotballforbundet bedt tidligere Leeds-manager Howard Wilkinson om å gi Kevin Keegan hjelp med taktikk.

- England har bedre fotballspillere enn Norge. De prøvde å være mere spillende, men de gjorde det dårligere enn oss. Det er nyansene i systemet vårt vi må tenke på og videreutvikle, sier Berg.

  • Ståle Solbakken reiste i går direkte hjem til Danmark og barnefødsel.
MUTT OG LEI: Erik Mykland nektet å prate med pressen i går. Norges eneste EM-stjerne var gått lei.
TAKKER FOR SEG: Ståle Solbakken skal aldri mer spille for Norge, og fikk håndtrykk og takk for innsatsen fra Nils Johan Semb i går. I midten en smålei Erik Thorstvedt.
TEKSTMELDINGENE MÅ BESØRGES: Unggutta Steffen Iversen, Vegard Heggem og John Carew dyrker sosialt samvær på sin egen måte. De står i hvert fall i klikk når de sender tekstmeldinger hjem.