Semb får hatbrev i posten

LJUBLJANA (Dagbladet): - Jeg har fått noen reaksjoner som helt klart forteller at folk er sinte. Og sper du på med litt hatpost adressert landslagstrenerens kontor på Ullevaal fatter du kanskje den nasjonale ballstemningen. I morgen vil folket ha poeng.

- Sannsynligheten for å tape for Slovenia er større enn sannsynligheten for å tape for Latvia på Ullevaal, sier Nils Johan Semb.

- Det har vært en del reaksjoner etter Latvia-kampen, sier Nils Johan Semb til Dagbladet. Men brorparten av responsen har heldigvis vært positiv. Det vil alltid være delte meninger om fotball.

Nasjonen enes imidlertid om at Fotball-Norges fordøyelse ikke tåler et nederlag i Ljubljana. Hatpost eller skulderklapp - akkurat det er Nils Johan Semb klar over. Og derfor har han ryddet vekk alle teoretiske skrekkscenarier til fordel for faktum og revansjelyst.

Det første handler om vanskelighetsgraden, det andre om veien til målet.

Skjebnekamp

- Slovenia er bedre enn jeg trodde, sier Nils Johan Semb til Dagbladet. - Videoen fra Hellas-kampen gjorde meg skremt. Og derfor er vi nødt til å være forberedt på et godt lag - på hjemmebane - som vil være best. Og som skal slå Norge.
6. september - en fæl søndagskveld på Ullevaal Stadion - sa Nils Johan Semb at lørdag 10. oktober blir dagen da det som en gang var Drillos skal finne ut hvor bra laget egentlig er. Med andre ord: Norges EM-sjanser sto og falt på Slovenia-resultatet i minuttene etter 1-3 for Latvia. Men her og nå, i slovensk ettertid, er både bildet og skuffelsen mer nyansert. Semb sier:

- Vi er definitivt ikke ute av EM-kvalifiseringa sjøl om vi taper. I denne gruppa vil veldig mye handle om resultatene rundt. Men hvis så skjer, er det klart at vi vil ha et forferdelig dårlig utgangspunkt. Sånn er fotball.

Fotball er også, som Semb sier, veldig mye meninger og følelser. Og i bakkant av Drillo-epoken - store krav. Og derfor er det allerede noen som snakker om «hva med Semb hvis vi taper for Slovenia?» Ja, hva da?

Etter skjema

- Jeg kan ikke tenke sånn, sier den ansvarshavende. - Hadde jeg gjort det ville jeg ikke hatt noe i denne jobben å gjøre. Vi må spille først og se hva som skjer.

- Det eneste som rir meg nå er revansjelyst.
Det som er helt klart er at vi er nødt til å ha fire poeng onsdagskvelden til uka.

- Før vi begynte var målet sju poeng i høst, sier Nils Johan Semb. - Nå er det fire. Men vi ønsker oss sjølsagt seks.

Og i den iboende optimismens tegn:

- Det er ikke utenkelig.