Semb fornøyd med Slovenia-kamp

Nils Johan Semb har gjort ferdig analysen av EM-kampen mot Slovenia, og han fant mye å glede seg over.

- Vi kom bra ut av en tøff kamp, og spillerne skal ha honnør for veldig høy moral. Vi vant 7-5 i sjanser, når jeg er litt snill med begge lag. I tillegg hadde vi potensial til ytterligere 2-3 sjanser der holding var med å gjøre at det ikke ble noen sjanse.

På trening jobber Semb mye med overgangsspillet. Også der fikk han utbytte. - Det var ikke en kamp der vi fikk masse overganger, men noen av dem var av høy kvalitet, blant annet den som ga oss utligningen.

Overgangsglede

- Så langt har vi ligget under i kampene, og har måttet jage mot et lag i balanse. Jeg mener at det ligger et stort potensial i overgangsspillet vårt den dagen vi scorer først, sier han.

Foran kampen mot Albania fokuserer Semb også på spillet mot etablert forsvar, noe som sannsynligvis blir viktig mot Albania.

- Det er viktig å tenke likt slik at vi ikke gir motstanderen mange sjanser til å kontre. Alle lagene i gruppa vår er veldig kontringssterke, og vi må ha balanse når vi angriper, sier han.

Norge presset høyt mot Latvia i den første EM-kampen, lavt mot Slovenia lørdag. Semb vil ikke gå inn for høyt press onsdag, selv om Norge spiller hjemme mot en motstander som ventes å legge seg veldig lavt.

- Høyt press viser seg å være svært vanskelig å gjennomføre i internasjonal fotball. Vi kan låse av høyt i enkelte situasjoner, som ved utspill, dødballer og gjenvinningssituasjoner. Men vi må være tydelige på når vi skal stå høyt og når vi ikke skal det. Det må være lett å tolke.

Semb håper på et tidlig norsk ledermål på Ullevaal onsdag. Da kan det bli gøy. Men kommer det ikke, har Norge virkemidlene som ga seier lørdag. De er også veldig gode å ha for et lag med ambisjon om å ta nye EM-poeng.

(NTB)