Semb forsvarer Flo

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Tore Andre Flo får tøff medfart blant Rangers-fansen og i skotsk presse. Men hos landslagssjef Nils Johan Semb er han tilsynelatende en banker.

Semb presenterte landslagstroppen mot Polen (Ullevaal, 24 mars) og Hviterussland (Minsk 28, mars) i formiddag.

På nytt var Tore André Flo en av de 18 i Sembs tropp. Og det sjøl om han har vært skadd og ikke innfrir forventningene i Skottland.

- Tore André er på vei oppover og har det potensialet vi trenger, sier Semb.

Stryningen meldte forfall til Nord-Irland kampen med en ankelskade. Uten Flo serverte John Carew, Ole Gunnar Solskjær og Thorstein Helstad både mål og storspill.

Fokus på prislappen

Dermed dukker spørsmålet opp: Ville 160 millionersmannen Flo blitt vraket dersom for eksempel Rosenborgs Frode Johnsen ikke var halvskadd?

- Det vil jeg ikke spekulere i. Tore André spiller i Glasgow Rangers, et lag som sliter. Da blir det mye fokus på han på grunn av prislappen, sier Semb.

Semb er ikke enige med de som mener Flo er ute av form.

- Han spilte bra mot Hearts for bare to uker siden. Han scoret to mål og var banens beste. Laget hans får det ikke til, men jeg synes at Tore André har vært positiv. Han gir et solid bidrag til den gruppa her, sier Semb.

Semb innrømmer likevel at Solskjær, Carew og Helstad styrket sjansene sin betraktelig i Nord-Irland. Men det er ikke dermed sagt at Flo starter på benken.

- Vi var offensivt bra og det var fine individuelle prestasjoner. De tar med seg en god prestasjon hit. Men kamper til helga og treningene på samlingen tas også med i vurderingen, sier Semb.

At Norge trenger en angrepsrekke i toppslag mot Polen er utvilsomt. Det er et landslag av ypperste klasse som kommer på besøk til Ullevaal neste lørdag.

- Jeg har sett alle VM-kvalikene til Polen og jeg har også sett dem fra tribunen. Det er et veldig godt lag som har fått en god start på kvalifiseringen.

Mens Polen topper gruppa med sju poeng har Norge bare plukket to poeng på tre kamper. Det betyr at kniven på strupen for Norge.

- I utgangspunktet må vi vinne de fleste kampene som gjenstår. Men mye avhenger også av de andre kampene i gruppa. Med et godt resultat mot Polen er vi med for fullt. Med dårlig må vi bare nullstille oss, sier landslagstreneren.