Semb fortsatt irritert

KIEV (Dagbladet.no): Nils Johan Semb prøver å glemme at landslagstreninga i går kveld ble sabotert av manglende flomlys. - Det er historie, sier Semb.

Skyggen la seg over ansiktet til landslagstreneren da han ble minnet om gårsdagens fadese på pressekonferansen i dag tidlig. På stadion i Kiev fikk landslaget bare ett flomlys skrudd på. Dermed ble det altfor fort mørkt - og Semb måtte avbryte treninga.

Han gikk så rasende i garderoben og nektet å si et ord om forholdene. I dag vil han helst komme seg videre - Ukraina-kampen er bare en dag unna.

- Det er vi ferdig med. Men det burde vært lys der, sier Semb.

Skyter i blinde

På treninga i går drillet Semb forsvarsfireren der den ene lyskasteren nådde fram. De andre drev skuddtrening med Harald Aabrekk i mørket.

- Jeg fikk gjort det jeg skulle. Men det var verre med de på den andre siden av banen, sier Semb.

I dag får forsvarsfireren kjørt seg på nytt. På treninga får han også svar på om Christer Basma og Thorstein Helstad kan spille i morgen.

Semb innrømmer at Norge trenger alle sine beste mot laget som slo Norge på Ullevaal i oktober.

- Ukraina er er veldig godt lag. De har en tydelig filosofi fra treneren Lobanovski. Det går fort i overgangene og de dytter opp mye folk sentralt.

Farlig spiss

En mann må passes ekstra godt på. Milan-spiss Andrei Shevchenko ligger an til å bli er Serie As toppscorer for andre år på rad.

- Han er kanskje verdens beste spiss for øyeblikket. Vi må alltid ha et øye på han. Måten han scoret på oss på Ullevaal er det høy klasse over. Det er ikke uten grunn at han har scoret mye mål i Italia over to år.

Semb er likevel optimist foran kampen Norge må vinne om ikke det lille VM-håpet forsvinner helt.

- Vi er i angrepsposisjon. Vi er ikke favoritter i denne kampen.

FORBANNET:</B> Nils Johan Semb og hans ene lyskaster i Kiev.
FARLIG:</B> Andrei Shevchenko etter sitt 24 Serie A-mål for sesongen mot Roma.