Semb fortsetter

Nils Johan Semb fortsetter som sjef for det norske landslaget i fotball.- Tilbakemeldingene fra både spillere og forbund har vært så sterkt positive at det ville være helt feil å hoppe av, sier Semb.

Etter fem dager i uvisshet fikk fotball-Norge i dag det svaret de håpet på: Nils Johan Semb takker for tilliten og fortsetter som landslagssjef.

Usikkerheten sådde han selv da han sa seg villig til å gå av etter det forsmedelige nederlaget mot Ukraina.

- På torsdag ble jeg spurt om jeg vurderte stillingen min. Jeg svarte at jeg var villig til å stille sjefsjobben til disposisjon dersom forbundet ønsket det, sa Semb til en samlet norsk sportspresse i dag.

Han forklarte den tenkepausen som han og forbundet har hatt siden torsdag slik:

- Ut fra de sportslige resultatene, og den utenomsportslige turbulensen vi har hatt i høst, følte jeg det riktig at fotballforbundet fikk gjøre en vurdering av jobben min. Jeg vil aldri tvilholde på stillingen min, selv om jeg ut fra kontraktsmessige hensyn nesten kunne gjort det.

- Men tilbakemeldingene fra fotballforbundet, spillergruppa og toppklubbene har vært så sterkt positive at det ville være helt feil å hoppe av skuta i denne situasjonen, sier Semb.

Les flere av uttalelsene og svarene fra pressekonferansen:

FORTSETTER: Nils Johan Semb bekreftet i dag at han fortsetter som sjef for det norske landslaget. Hovedårsaken var støtten fra forbundet og president Per Ravn Omdal (i bakgrunnen).