VIKTIG FOR EM-SJANSENE: Nils Johan Semb mener privatlandskampen mot Tsjekkia vil fortelle mye om hvordan Norge står rustet foran viktige EM-kvalifiseringskamper om en måned. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
VIKTIG FOR EM-SJANSENE: Nils Johan Semb mener privatlandskampen mot Tsjekkia vil fortelle mye om hvordan Norge står rustet foran viktige EM-kvalifiseringskamper om en måned. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Semb frykter samarbeidet mellom Baros og Rosicky

- Kampen betyr mye for EM-kvaliken.

Norge - Tsjekkia: Direkte i fotballstudio fra kl. 20.00.

(Dagbladet): Norge ligger på 12. plass på FIFA-rankingen og møter et tsjekkisk mannskap ranket som nummer 38 i verden.

SKUMMEL DUO: Semb mener nøkkelen til suksess mot Tsjekkia er å stoppe samarbeidet mellom Tsjekkias spiss Milan Baros og midtbanespilleren Tomas Rosicky. Foto: REUTERS/Petr Josek
SKUMMEL DUO: Semb mener nøkkelen til suksess mot Tsjekkia er å stoppe samarbeidet mellom Tsjekkias spiss Milan Baros og midtbanespilleren Tomas Rosicky. Foto: REUTERS/Petr Josek Vis mer

Toppfotballsjef Nils Johan Semb mener kveldens privatlandskamp på Ullevaal betyr mye for de kommende EM-kvalifiseringskampene mot Island, Danmark og Kypros.

- Resultatet er viktig, men det viktigste er at vi leverer en god prestasjon og er tette bakover. Tsjekkia er et land som kan sammenliknes med Danmark. De er for eksempel veldig ballbesittende. Kampen i dag er viktig og viser hvor godt rustet vi er før EM-kvalifiseringen, sier Semb til Dagbladet.

Norge møter Island 2. september og Danmark 6. september.

- Verdensklasse
I 2004 vant Tsjekkia bronse i EM i Portugal, mens de i 1996 tapte EM-finalen mot Tyskland. Det er en langt svakere utgave som kommer til Ullevaal i kveld.

- Tsjekkia var et fantastisk lag fra midten av 1990-tallet til starten av 2000-tallet. Da var de blant verdens beste, med en generasjon spillere fra flere av de største klubbene i verden. De har fortsatt et par spillere som holder meget høyt nivå, sier Semb til Dagbladet.

Semb sikter til Arsenals Tomas Rosicky, Chelsea-keeper Petr Cech og Galatasaray-spiss Milan Baros.

- Rosicky er hjernen
- Tsjekkia er normalt et ballbesittende lag. I glansdagene hadde de utrolig gode flanker og en målfarlig Jan Koller på topp. I dag har de Milan Baros. Mange tror han er en avdanka spiller, men han er bare 29 år og scorer mange mål i tyrkisk fotball, sier Semb.

- Nøkkelen i dag er å stoppe samarbeidet mellom Rosicky og Baros. Rosicky er hjernen i laget, og drivkraften på midtbanen, sier Semb.