Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Semb frykter streiken rammer landslaget

- Ødelegger og tar bort rytmen.

BEKYMRET: Fotballstreiken gjør at Nils Johan Semb føler seg naken. Man han scorer i hvert fall bonuspoeng hos kona. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
BEKYMRET: Fotballstreiken gjør at Nils Johan Semb føler seg naken. Man han scorer i hvert fall bonuspoeng hos kona. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Norsk fotball våknet til en annerledes søndag. Nils Johan Semb sanket bonuspoeng i hagen og på hjemmebane, men frykter for landslagets oppkjøring.

Hele eliterunden er utsatt på grunn av streik etter uenighet om blant annet fotballsko og ferie.

- De siste helgene i mai er publikumsmessig meget gode, og banene er fine. I tillegg har vi et landslag å tenke på. Vi tåler en runde, men det ødelegger og tar bort rytmen. Det beste er fullt trykk hele veien med kamper, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til NTB.

- Jeg føler meg jo litt naken med en søndag uten noen form for fotball, enten det hadde vært på stadion eller i TV-sammenheng. Men til gjengjeld får jeg gjort en del ting jeg har utsatt og skjøvet på. Det blir ikke så mange poeng for fotballagene, men jeg opparbeider noen bonuspoeng hos kona.

Vanskelig Norges EM-kvalifiseringskamp mot Portugal er svært viktig. Semb ser for seg en trøblete oppkjøring.

- Dette er ugunstig for landslaget uansett. Jeg håper partene kommer i dialog fort og kommer til enighet. NFF er en nøytral part her, sier Semb.

Han har hatt bedre perioder på jobben. Nylig måtte han se at Ståle Solbakken brøt avtalen om å bli landslagstrener. Han valgte i stedet å ta over Köln.

Norge har ikke spilt et mesterskap siden 2000. Da ledet Semb laget i EM. Etter en bra start på kvalifiseringen, er bortekampen mot Portugal 4. juni veldig viktig for Norge.

Troppen skal offentliggjøres mandag og vil inneholde en rekke navn fra en eliteserie i streik.

2002 Ender konflikten som i 2002, kan Semb snart puste lettet ut. Da gikk spillerne i de to øverste divisjonene ut i streik. Den ble avblåst etter under to døgn, men kamper måtte innstilles.

Søndag vaiet Vålerenga-flaggene i vinden på Ullevaal stadion, men portene forble låst.

Det er høyst usikkert om cuprunden onsdag og torsdag kan spilles. Et fra før tett kampprogram blir enda mer pakket etter konflikten.

95 spillere fra følgende klubber er tatt ut i streik: Brann, Fredrikstad, Molde, Sogndal, Start, Tromsø, Viking, Vålerenga og Aalesund.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media