Semb frykter ukjente Slovakia

SAS-HOTELLET (Dagbladet): Nils Johan Semb frykter landskampen mot Slovakia i morgen kveld. For første gang noensinne vet ikke landslagssjefen hvilken type lag de møter.

På dagens pressekonferanse utlovet Semb en «fin premie» til noen som kan skaffe ham en video av Slovakias kamp mot Saudi-Arabia denne uka.

- Det er definitivt første gang vi ikke har studert motstanderen på video. Vi møter de uten å vite hvordan de spiller og vet ikke noe om spillertypene, sier Semb.

Uten trygghet

Landslagssjefen skjelver ikke akkurat i buksene, men innrømmer at det er et dårlig utgangspunkt for Norges nest siste kamp før EM.

- Vi stiller uten den tryggheten, sier Semb.

Bare 15 dager før EM-starter merkes det også på Semb at alvoret er i ferd med å innhente ham.

Både Slovakia- og Italia-kampen brukes til å bli kvitt tvilen om de siste plassen i startellevern mot Spania 13. juni.

- Alt framover handler om å spisse det jeg tror er førsteellevern i EM. Vi må treffe toppformen, sier Semb og innrømmer at det ikke er sikkert at publikum får se den beste utgaven av Norge den nærmeste framtida.

- Vi har trent hardt denne uka, og det betyr at vi sjanser på hvordan det slår ut på prestasjonen lørdag. Også fram mot Italia trener vi hardt, men det blir ikke like tøft, sier Semb.

Ikke toppnivå

Landslagssjefen er ikke så opptatt av om Norge vinner eller taper mot Slovakia og Italia. I 1994 spilte Norge én god og én dårlig kamp før VM, mens Norge smalt til med storseirer før Frankrike VM for to år siden.

- Vi ønsker best mulige resultater, men er spent på om vi er på toppnivå. Det tror jeg ikke egentlig, sier Semb.