Semb hjelper barnehjemsbarn

DYNA FYR (Dagbladet): På barnehjemmet i Mogosoaia utenfor Bucuresti sitter 30 unger og gleder seg. Nils Johan Semb har sørget for at landslaget signerer landslagstrøya og en ball som skal auksjoneres bort. Pengene går til ballplass på barnehjemmet.

- Vi har skaffet til veie ei signert drakt og en ball. På turene våre til Øst-Europa har jeg sett mye elendighet, og folk som lever under vanskelige kår, sier Semb til Dagbladet.

I mai 1998 var han ti dager i Romania under EM-sluttspillet for U23-landslaget.

- I Bucuresti ser man det ikke så mye, men ute på landet er det mange problemområder å ta tak i, sier han.

Og det er nettopp det Sembs kompisgjeng hjemme i Åsgårdstrand har gjort. 20 mann på oldboyslaget til Åsgårdstrand IF setter seg på flyet i dag med koffertene fullastet med utstyr. Alt går til barnehjemmet The Door Mogosoaia, som er et Norsk Nødhjelp-prosjekt finansiert av Lions Hordaland. Hjemmet har plass til 32 unger (30 bor der i dag) mellom fire og 16 år, og ligger 15 kilometer utenfor hovedstaden. Hjemmet ble åpnet av kong Harald under statsbesøket høsten 1999.

- Vi skal ut på tur, og ønsker å gjøre noe mer enn det. Derfor har vi med oss klær, leker, sykehusmateriell og hundre par ullvotter til barnehjemmet, sier Erik Børresen på vegne av den reiseklare gjengen.

Takker Semb

Men det viktigste bidraget har altså Semb stått for.

- Han er en gammel venn av mange av oss, og har hjulpet oss med landslagstrøye og en ball signert av alle landslagsspillerne. Han gjør alt han kan for å stille opp, og synes dette er et glimrende tiltak, sier Børresen.

Fredag skal Semb presentere gutta - blant andre Tor Eriksen, som ble cupmester med Bodø/Glimt i 1975 - på landslagets pressekonferanse.

- Vi håper også at Nils Johan blir med oss på barnehjemmet før kampen på lørdag. Vi vet han har lyst, sier Børresen.

Oldboysgjengen har allerede startet auksjonen. De har fått inn bud på 10000 kroner.

- Pengene går til ballplass utenfor barnehjemmet, sier Børresen.

Frykter dommeren

Sjøl tviler Semb på at han rekker barnehjemsturen.

- Tror ikke jeg får tid til dette, sier han.

Han har nok å ta tak i. Romania har 21 seirer, fire uavgjort og tre tap på de siste 28 kvalik-kampene på hjemmebane.

- Rimelig sterkt, for å si det beskjedent.

Det hjelper dessuten ikke stort at den russiske dommeren Valentin Ivanov er satt opp som dommer.

- Et merkelig valg, men nå må jeg passe meg for hva jeg sier, sier Semb.

- Uansett er vi ikke så godt vant, sier Semb - med skotten Hugh Dallas' feildømming fra kampen mot Danmark ferskt i minne.

HJELPER BARN: Nils Johan Semb har skaffet ei signert landslagsdrakt og en signert ball som skal auksjoneres bort for å skaffe ballplass til ungene på et barnehjem utenfor Bucuresti.