Semb hudfletter Sollied

KNOKKE-HEIST (Dagbladet): Tidligere RBK-trener Trond Sollied - fra høsten av sjef i belgiske Brugge - sier ingen ville sett EM-kampene hvis alle hadde spilt som Norge. Uttalelsen har gjort Nils Johan Semb opprørt.

- Trond Sollied må få lov til å komme med det han vil - noen liker mora, andre liker dattera. Men jeg må ha lov til å si følgende:

- Påstanden faller på sin egen ekstreme usaklighet og urimelighet, sier Nils Johan Semb.

- Jeg pleier ikke å snakke om andre lag eller andre trenere, fortsetter den norske landslagstreneren.

- Og dette er jo hans (Trond Sollieds) sak. Så det er ikke noe problem for meg. Sjøl om det er helt feil. Det vi gjør er nemlig positivt. Og sånn tror jeg også det norske folk opplever det. Så derfor må jeg ha lov til å si at jeg er strekt uenig.

- Alle lag kan vinne

Nils Johan Semb snakket om marginenes spill søndag formiddag. Åpningskampen mellom Belgia og Sverige var grunnen til det.

- Det er nesten nifst, sier han.

- Men samtidig veldig sjarmerende. Og jeg tror hele dette mesterskapet blir som Belgia-Sverige. Det vil bli fryktelig tett og alle lag kan vinne alle kamper.

Nils Johan Semb påstår også at Euro 2000 blir tidenes beste fotballmesterskap.

- I VM får du alltid noen kamper som for oss europeere oppfattes som litt daue. Det får du ikke her. For det jeg ser nå er at alle lag vil fort i angrep. det har skjedd en enorm utvikling i fotballen de siste årene.

- Er Norge blitt bedre?

- Ja, absolutt. Det er ingen tvil om at vi har hevet oss. Men om vi er bedre relativt sett vet jeg ikke. Det er jo det spørsmålet dette mesterskapet vil gi svar på.

Nils Johan Semb har ny sveis og nesten total ro før åpningskampen mot Spania.

- Vi er ekstremt godt forberedt, sier han.

- Det eneste som gjenstår er å ta ut laget. Og sjøl om mange sikkert tror noe annet så har jeg ikke de elleve som skal spille i hodet.

Lukkede dører

I dag trente Norge en time for lukkede dører. Der ble dødballsituasjonene finslipt. Men den stengte treninga handlet ikke om at alt skal være så forbasket hemmelig. Det eneste Nils Johan Semb ønsker er å holde utenlandske journalister unna.

- Jeg kunne godt gitt laget til norsk media dagen før kamp, sier han.

- Det er ikke det det handler om. Men så lenge jeg har muligheten til å holde noen kort tett til brystet i forhold til motstanderen, så velger jeg å gjøre det. Samtidig får jeg litt ekstra tid til å ta de endelige avgjørelsene.

Etter treninga på De Kuiip Stadion i Rotterdam i morgen legger Nils Johan Semb ut på en times løpe- og tenketur. Der og da blir Spania-laget tatt ut. Og tirsdag våkner han til en dag full av tanker, spenning og nervøsitet.

- Det blir en jævlig dag, sier Nils Johan Semb.