Semb innfører alkoforbud

HONGKONG: - At enkelte går bak ryggen min kan jeg ikke gjøre noe med - det kan skje igjen. Men alle skal vite at konsekvensene blir tøffere, sier Nils Johan Semb.

Da Fotball-Norge var lammet av bakrus i fjor høst, stilte landslagstrener Nils Johan Semb jobben sin til disposisjon. Den ene spiller-ølen etter den andre tok rett og slett motet fra ham. Men loddet han kastet i morgentimene etter den begredelige 0- 0-kampen mot Armenia på Ullevaal hadde innvirkning, ordene han sa ble hørt, og da han ble klappet tilbake med full tillit hadde han fått det han var ute etter.

Et selvfølgelig påbud om ro, orden og lydighet.

Én øl - rett ut

Her i Hongkong - på sin første samling etter den turbulente og utenomsportslige høsten - er Nils Johan Semb krystallklar i målet. Han tolererer ingen ting i den retningen som nær fikk ham til å skille lag med Norges Fotballforbund. Og du merker det på ham, sjøl om Nils Johan Semb er en mann som alltid garderer seg med at «man kan aldri være hundre prosent kategorisk». Det budskapet han sendte norske fotballspillere i går kveld er uten slingringsmonn.

Og: De som tror de kan slippe unna med en Myggen-bot, de tror feil.

- Jeg vil ikke ha noe av det, sier han og refererer til det enkelte konsumerte før kamp.

Hvilket betyr:

Den som tar seg en øl før dommeren har blåst i fløyta, har spilt sin siste landskamp for Norge.

Slik vil Nils Johan Semb ha det, og slik blir det helt sikkert. Sjøl om Norges Fotballforbunds ledelse må inn ved eventuelle overtramp.

- Konsekvensene er klare, sier Nils Johan Semb.

Når han sier det, sier han alt.

Etterpåhygge er OK

Dermed ikke sagt at Semb kaster opptrekkeren i Hongkongs havnebasseng. Voksne folk må ha lov til å ta seg en øl eller to etter at kampen er spilt.

- Det er stor forskjell på hva man gjør før og etter kamp, sier Semb.

- Men hvordan retningslinjene blir kan jeg ikke si noe om. Det bestemmer NFF.

Hva jobbens materie angår - selve fotballen, som har levd i skyggen de siste månedene - håper han den nå kan bli det essensielle. Uten at januarresultatene på denne siden av kloden betyr spesielt mye.

- Enkeltspillerne og hva de står for og viser er viktigst. Det er først når kampene starter at jeg vil bli resultatorientert. Og nå som FIFA har tatt bort rankingen fra seedingen til VM-trekningene, har vi heller ikke noe å tape. Det viktigste nå er å komme i gang igjen, sier Semb.

  • Norge møter et toppet Sør-Korea onsdag morgen norsk tid. Lørdag spilles det finale/bronsefinale mot vinner/taper i matchen Hongkong- Paraguay. Begge kampene sendes på NRK med Arne Scheie og Drillo som kommentatorer.
<B>NULLTOLERANSE:</B>Nils Johan Semb tåler ikke lenger slinger i valsen på alkoholfronten. Her sammen med troppen som skal spille treningskamper i Hongkong.