Semb jogger og grubler

ILA (Dagbladet): Her jogger Nils Johan Semb hjem fra landslagstreninga sammen med lege Lars Engebretsen. Semb trener, svetter og tenker. Det første er smart, det andre kommer naturlig, men det tredje tror vi er et obligatorisk spill for galleriet. Fordi landslaget gir seg sjøl.

Fra mål til Tore André Flo - vel å merke hvis joggekollega Engebretsen klarer å lege alt fra Leos gnagsår til Ståle Solbakkens 50/50-kne - tror Dagbladet på følgende lagoppstilling mot Hellas:

Frode Olsen - Vegard Heggem, Henning Berg, Erik Hoftun, André Bergdølmo - Steffen Iversen, Erik Mykland, Ståle Solbakken, Øyvind Leonhardsen, Ole Gunnar Solskjær.

Og altså:

Tore André Flo.

Det kan da ikke være så vanskelig.

- He-he - vi får se på lørdag, sier Nils Johan Semb. - For meg er det nok ikke så klart. Og derfor grubler jeg og tenker på sammensetningen når det gjelder ferdigheter og rytme i laget.

- Det er mange brikker å ta hensyn til når man komponerer et lag.

En modningsprosess

- Hva betyr mest i et uttak - formen, erfaringene eller de to- tre siste landskampene?

- Alt er viktig. Det vil alltid være et forhold mellom det man har gjort i nær fortid på landslaget og det man gjør rundt om på klubblagene. Men siden vi ikke har spilt en skikkelig landskamp siden i begynnelsen av juni, vil klubbkampene og de rapportene jeg har, bety en del. Sammen med det jeg ser på treningene fram til lørdag.

- Men du må da ha et lag i skallen?

- Det jeg har er en to- tre konstellasjoner jeg hopper fram og tilbake mellom. Sånn er det alltid. For når jeg kommer til en samling, har jeg med meg en del spørsmålstegn jeg har lagd for meg sjøl. I løpet av perioden modnes det og faller på plass.

Nils Johan Semb bruker også treningene til å lete etter folk som sprudler. På Ila landsfengsel i går kveld fant han ingen. Og derfor hadde han litt å tenke på der han jaget pulsen oppover og beina nedover mot fagmøter og en sein middag.

Han trenger nemlig folk - og her brukes Sembs eget uttrykk - som er i draget .

Ingen hensyn å ta

Hellas'styrker og svakheter får ingen innvirkning på det laget Norge stiller med lørdag ettermiddag. Systemet, og det Norge besitter, skal fange opp det de måtte ha å fare med. Men i motsetning til Drillo - som aldri brydde seg om de andre enten de kom med Van Basten, Gullitt, Ronaldo, Bergkamp, Vieri eller Herren - er ikke Nils Johan Semb like kategorisk.

- Jeg kan ikke stå her og nå og si at det aldri vil skje, sier han til Dagbladet.

Men altså ikke mot Hellas, og takk for det. Det laget du allerede har lest slår nemlig grekerne. Og derfor tror vi Nils Johan Sembs jogge-gruble-treningstur begrenser seg til alternativene hvis han ikke får en full tropp å velge fra.

- He-he, sier treneren.

<B>PÅ TENKETUR:</B> Landslagstrener Nils Johan Semb og lege Lars Engebretsen brukte både hodene og beina på vein hjem fra treninga på Ila i går.