Semb koblet av med favorittlaget

ULLEVAAL/HOLMESTRAND (Dagbladet): HIF/Chelsea 2- Åsgårdstrand IF 3- 1. - Man kan godt være uenig, men ingen kan si at de ikke er observert og vurdert nøye, sa Nils Johan Semb etter EM-uttaket. Deretter dro han til Holmestrand og så favorittlaget sitt - sønnen Ola-Jo's Åsgårdstrand IF - gå på årets første nederlag.

- Her er det ikke tap og vinn med samme sinn, men de lærer av dette også, sier landslagstreneren om Åsgårdstrands 90-årgang og det første tapet for sesongen. Noen nederlag er lettere å ta enn andre. Så Semb var fornøyd, han, og spesielt med andre omgang. Som Åsgårdstrand vant 1- 0. Guttungenes kamp i Holmestrand var begynnelsen på de 36 timene Nils Johan Semb har bevilget seg sjøl og familien før EM-troppen møtes i morgen ettermiddag. Med død mobiltelefon skal han ha halvannet døgn landslagsfri.

- Jeg trenger det, sier han til Dagbladet. - Nå skal jeg koble helt av.

Udramatisk vraking

Og han gjør det med god samvittighet. Både i forhold til seg sjøl og den han vraket i tolvte time søndag kveld - Andreas Lund.

- Uttaket er udramatisk og begrunnelsen er tydelig, sier Semb. - Jeg har ikke dårlig samvittighet. På Ullevaal i går morges ville alle snakke om den EM-troppen Norge kunne hatt med fullt mannskap. Det ville ikke Nils Johan Semb.

- Å snakke om dem som ikke er her er totalt uinteressant. Det er disse gutta, som er i den troppen jeg har tatt ut, som skal spille EM for Norge.

Stig Inge Bjørnebye har vært på Nils Johan Sembs blokk helt siden han gikk fra Liverpool til danske Brøndby. I går kom han på det offisielle arket. Men fullt så sjokkerende som det så ut til, var det ikke. Semb sier til Dagbladet:

- Hvis jeg ikke hadde fått den faksen fra UEFA når det gjaldt Ståle Solbakken, så ville Stig Inge blitt tatt ut til Slovakia-kampen. Men da Ståle var nødt til å reise hjem, var det ingen vits i å gjennomgå det samme problemet en gang til.

Dødballstyrke

Mangel på venstrebein, Bjørnebyes dødballstyrke og det faktum at Nils Johan Semb er sta som et esel når det gjelder solid dobbeltdekning på alle plasser, åpnet døra for Bjørnebye.

- At han slår gode dødballer var ikke noe minus, sier Semb.

- Og så har vi ikke hatt et tydelig alternativ på venstrebacken. Noen sier riktignok John Arne Riise, men han ser jeg helst som kantspiller på midten. Good Old Days, vil sikkert andre si. Og gremmes. Stig Inge Bjørnebye etter det han har vært gjennom det siste året er jo ikke akkurat temposøkende nytenking. Men Nils Johan Semb ser det stikk motsatt. Og sier at EM-troppen langt på vei er et generasjonsskifte i norsk landslagsfotball.

- I tillegg til John Arne Riise har jeg med fem av de spillerne som tok bronse i U21-EM for to år siden.

- Det er mye fornyelse der, sier Nils Johan Semb.

SCORING! Det ble bare ett mål til Åsgårdstrand i går. Sønnen til landslagssjef Nils Johan Semb, Ola-Jo , tapte mot erkerivalene HIF/Chelsea 2.