FORSIKTIG OPTIMIST: Nils Johan Semb synes Egil Drillo Olsen har gjort det bra som landslagssjef. Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
FORSIKTIG OPTIMIST: Nils Johan Semb synes Egil Drillo Olsen har gjort det bra som landslagssjef. Foto: ARNT E. FOLVIK / DagbladetVis mer

Semb krever mer penger til landslagene

Utfordrer nytt NFF-styret.

|||

Nils Johan Semb går rett på tiggerferd til den nye toppledelsen i norsk fotball. Han trenger mer penger til landslagene.

- Dette er kun et økonomisk spørsmål. Jeg kommer til å utfordre det nye styret hardt på dette, men jeg føler at det tas godt imot. Mengden av internasjonal matching for landslagene må økes betydelig. Vi må internasjonalisere spillerne våre mye mer. Blant annet bør U21-landslaget spille langt flere kamper enn de har gjort hittil, sier Semb til NTB.

- Generelt må vi ha høyere aktivitet med høyere kvalitet i hele løpet vårt. Det gjelder blant begge kjønn.

Finanskrisen taklet også norsk fotball stygt. - Det ble strammere budsjetter for alle. Vi må ha som mål å få til et høyere aktivitetsnivå i 2011, sier Semb.

Norge har ikke deltatt i et seniorsluttspill for menn siden 2000. Da var Semb sjef.

- Jeg er forsiktig optimist selv om jeg vet vi skal møte Portugal og Danmark i EM-kvalifisering. Så langt har Egil «Drillo» Olsen hatt fin hånd om landslaget. Stramheten defensivt har gitt godt utslag. Dette var også suksessfaktoren da vi lyktes på 1990-tallet, sier Nils Johan Semb.

(NTB)