Semb-kritikk mot Uefa

LUGANO (Dagbladet :på nettet): Nils Johan Semb fyrte i dag av en bredside mot Uefas håndtering av landskampdatoer. - Nå får vi knapt én en treningsdag med gutta, sier Semb.

Kjernen i Sembs problem er søndagskampene rundt i Europa.

Eirik Bakke og Trond Andersen spilte i England i går, Myggen var sentral i toppkamp i Hellas, mens Ståle Solbakken og John Arne Riise var i aksjon i Danmark og Frankrike.

- Jeg skulle gjerne sett at man styrer unna søndagskamper ved internasjonale datoer, sier Semb.

Slitne bein

De som spilte kamp i går dukket alle opp i dag med med tunge, slitne bein foran kveldens treningsøkt på Stadio Cornaredo. Dermed må de gjøre det resten av troppen gjorde i går: Restitusjonstrening og lek med ball.

- Vi får ikke tid til å å drille med full intensitet. Med restitusjon også søndag får vi nå knapt én treningsdag, sier Semb.

Landslagssjefens irritasjon retter seg mot Uefa, som med sitt regelverk kan stoppe klubbkampene søndag. Per Ravn Omdal er visepresident i Uefa, uten at det har hjulpet Semb noe i dette tilfellet.

- Jeg har gitt Per beskjed om dette, det har jeg også gjort tidligere. Dette punktet må opp på Uefas dagsorden slik at arbeidsforholdene våre blir best mulig, sier han.

Hummer og kanari

I morgen ettermiddag kjører landslaget sin eneste tøffe trening i Sveits. Etter det skal Semb ta ut laget som spiller mot Sveits onsdag kveld.

- Jeg vil ha spillerne klare for trening. Nå er det hummer og kanari, sier Semb.- Jeg vet ikke om han har landet ennå, men han kommer i hvert fall hit, sier Semb.