Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Semb kritisk til RBK

Mener klubben ikke har vært dyktige nok i på overgangsmarkedet.

Nils Johan Semb er kritisk til Rosenborgs håndtering av klubbens unike posisjon i norsk fotball.

- Det er kort og godt svakt og unødvendig at Rosenborg har havnet der klubben er i dag, sier Semb til NTB snaut tre uker før seriestart.

RBK dominerte norsk fotball totalt i en årrekke og bygget opp en gigantisk pengebinge. Likevel er klubben nå bare én av mange i kampen om seriegullet.

- Jeg har RBK oppe i pulje én med tanke på mulig seriegull, men jeg er likevel langt fra trygg på hva de kan få til. RBK har et enormt potensial på grunn av sine ressurser, og bør kunne få på plass et par forsvarsspillere som trengs.

RBK vant serien 13 år på rad (1992-2004), men har misset to av de tre siste sesongene.Passivt
 
Semb, tidligere landslagstrener og nå TV 2-kommentator, er kritisk.

- Rosenborg har ikke vært dyktig nok på rekruttering av spillere. Jeg synes de har opptrådt passivt og gjort ubalanserte innkjøp med tanke på i hvilke posisjoner det trengtes spillere.

- I tillegg er det brukt veldig mye energi på trenerspørsmål. Det startet under Ola By Rise, og for meg ser det ut som det nesten har vært umulig å være trener der oppe, sier Nils Johan Semb.

Han skryter av Erik Hamrén, mannen som overtar til sommeren.

- Jeg kjenner ham, og det er en dyktig trener.

Likevel tør ikke Semb sette pengene sine på Rosenborg-gull. Han er heller ikke sikker på at kjøpet av keeper Rune Almenning Jarstein styrker laget.

SKUFFET OVER TRØNDERNE: Nils Johan Semb mener RBK har kjøpt feil og føler klubben har brukt for mye energi på trenerspørsmål. Her sammen med RBKs Rune Bratseth (t.h) og LSK-manager Jan Åge Fjørtoft. Foto: Scanpix
SKUFFET OVER TRØNDERNE: Nils Johan Semb mener RBK har kjøpt feil og føler klubben har brukt for mye energi på trenerspørsmål. Her sammen med RBKs Rune Bratseth (t.h) og LSK-manager Jan Åge Fjørtoft. Foto: Scanpix Vis mer

- Nei, det er jeg ikke. Jeg tror faktisk at det de hadde (Lars Hirschfeld) kanskje var like bra.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media