Semb lover mer underholdning

Egen skuffelse over Norges bitre EM-exit er han ferdig med. Den malte han utover låven på gården hjemme i Åsgårdstrand. I sennepsgult. Landslagssjef Nils Johan Semb lover følgende foran VM-kvalifiseringen som starter om 60 dager: - Vi har et sterkt ønske om å underholde mer enn vi gjorde i EM.

Søndag opplevde han et aldri så lite déjà vu i Rotterdam:

Fra tribuneplass på De Kuip så han Italia styre mot en tilsynelatende sikker EM-triumf - for så å se seieren glippe mer enn tre minutter på overtid.

- Det minnet meg om hvordan vi ble slått ut - på grunn av to spanske mål på overtid mot Jugoslavia. Må si jeg følte med Italia da, sier Nils Johan Semb til Dagbladet.

Fortsatt goodwill

- Det er god mentalhygiene å koble helt ut med andre ting enn fotball. Det har jeg hatt behov for. Nå føler jeg meg igjen klar for nye mål, og gleder meg til VM-kvaliken starter. Det er meningsløst å dvele for lenge ved det som har vært. Det får vi uansett ikke gjort noe med, sier Semb.

Antydningene til sinne mot det norske laget etter EM-exiten tror Semb mest av alt skyldes den bitre måten Norge ble slått ut på.

Landslagssjefen er derfor trygg på at goodwillen landslaget har bygget opp gjennom ti år med gode resultater ikke er i ferd med å ta slutt.

- Jeg skjønner at folk ønsker mer underholdning. Men man må heller ikke bli helt historieløse. Etter Spania-kampen var de fleste fornøyde. Slovenia-kampen er den siste vi har spilt, og det er gjerne den siste som blir husket best. Jeg tror goodwillen vil være der så lenge vi produserer resultater, sier Nils Johan Semb.

- Viktig å vinne...

De som eventuelt tror Semb lar seg presse til å skifte fotballfaglig kurs på grunn av kritikken mot spillestilen i EM - hvor Norge spilte dørgende kjedelig fotball - vil bli skuffet.

- Selvsagt er jeg misfornøyd med at vi skapte så lite i EM. Alle ønsker underholdning. Vi også. Vi forsøkte også, men evnet ikke å få det til i EM. Det må vi ta til etterretning og forsøke å gjøre noe med til neste korsvei.

Men Semb minner om at fotball ikke bare handler om å underholde.

Det er viktig å vinne også...

Derfor advarer Semb folk mot å tro at Norge plutselig vil legge om til en mer offensiv og ballbesittende stil.

- Det er stor enighet om at det er uaktuelt å endre grunnpilarene i det norske spillet. Men selvsagt ønsker vi å utvikle oss videre innenfor rammene.

Floskel

- Mye av kritikken går på at vi bør stole mer på egne ferdigheter?

- Jeg skjønner hva man mener, men det der er en skikkelig floskel. Selvsagt stoler vi på egne ferdigheter. Det er jo derfor vi deltar. Men hva om motstanderen er enda bedre? Man må huske at Norge er en liten nasjon, og det er ikke sikkert vi noen gang blir individuelt like gode som de beste. Da må man finne andre måter å slå de på.

Han tror misnøyen ville uteblitt hvis Norge hadde kommet til en historisk kvartfinale i EM.

- Reidar Nordby i Norsk Tipping tegnet et godt bilde av hvor nære vi var: Han mente det er større sjanse for å vinne storgevinsten i Lotto enn at noe slikt skjer igjen. Dette er jo noe som vil bli snakket om bestandig, sier Semb.

Til Frankrike

I morgen tar han med familien på en ukes ferie til europamesterlandet Frankrike.

Utover det skal han bruke tida framover til å slappe av hjemme i Åsgårdstrand - og se mye tippeligafotball for å finsikte folk til VM-kvalifiseringen som starter 2. september.

Neste landskamp er allerede 16. august - privatlandskamp borte mot Finland.

Med en uthvilt, revansjesugen og kampklar Nils Johan Semb på sidelinja.

<B>UNDERHOLDNING:</B> Nils Johan Semb lover et mer underholdende landslag i VM-kvalifiseringen.