- Semb må bli mer kynisk

Nils Johan Semb og Fotballforbundet jobber med privatlandskamp-menyen for neste år. Kamp mot Italia borte er allerede i boks. Ikke spesielt smart, mener FIFA-ranking-ekspert Eskil Åsmul. Matematikeren mener Semb må bli mer kynisk. Sånn sett passer det perfekt å møte Egypt på bortebane neste onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Riktig med Egypt, feil med Italia neste år

TØFFERE: FIFA-eksperten Eskil Åsmul mener Nils Johan Semb må velge enklere motstandere for Norge neste sesong.

For møtet med egypterne i Kairo gir gode muligheter for seier - og avansement på FIFA-rankingen. Det er rankingen som bestemmer om veien til neste VM blir enkel eller vanskelig.

Eskil Åsmul var en mann Drillo lyttet til. Det gjør også Nils Johan Semb. Men han har problemer med å være så kynisk som FIFA-eksperten ønsker.

Enkle motstandere

- Semb må velge enkle motstandere. Tøffe motstandere i 1999 kan sende Norge nedover på FIFAs rankingliste og er uheldig når kvalifiseringsgruppene til VM skal settes opp om et drøyt år, sier Åsmul.

Fotballforbundet vurderer å spille mot både Argentina og Brasil neste sesong. Åsmul gremmer seg. Han får støtte av Egil Olsen.

- Dette er en veldig interessant problemstilling. Hvis Norge skal velge motstandere ut fra FIFA-rankingen, er det riktig å gjøre det neste år, sier eks-sjef Drillo.

Etterfølger Nils Johan Semb har snakket med ranking-eksperten om valg av mostandere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer