Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Semb må vrake kjæledeggene

EIRIK BAKKE

og Steffen Iversen er to av Nils Johan Sembs største kjæledegger. Mot Danmark må han vrake dem begge. Et enkelt valg for landslagssjefen, hvis han ikke legger for mye personlige følelser i dette. Erstatterne sto fram på ypperlig vis i går - og spilte seg rett inn startoppstillingen mot Danmark 7. juni:

  • Frode Johnsen erstatter Eirik Bakke.
  • Håvard Flo erstatter Steffen Iversen.

TO FORMSPILLERE

fra norsk tippeliga inn. To formsvake Englandsproffer ut. De to første er godt i gang

med en lang sesong. De to andre er to uker ut i fotballferien. Begge deler syntes godt i går.

I denne vurderingen handler det ikke om å vrake en spillertype til fordel for en annen. Semb kan nærmest bytte ut en original med en kopi - og oppdage at kopien fungerer best. Enkelt og greit.

EIRIK BAKKE

har spilt seg ut av landslaget med en rekke svake kamper - og trenger å komme i angrepsposisjon igjen.

Mot Finland var det en lidelse å følge ham - og minst like vondt å forestille seg hvordan han følte det selv.

Iversen er langt unna sitt beste - og vil aldri klare å presse fram en formtopp gjennom drøye to uker med trening. I går virket han dau i kroppen, og merkelig svak teknisk.

SEMB FIKK

mer å tenke på i går. Heldigvis handler det stort sett om luksusproblemer. Med unntak av skaden til Henning Berg. Erstatter Claus Lundekvams to store tabber kan vi glemme. Det er mange år siden han gjorde tilsvarende feil, og han gjør det garantert ikke mot Danmark - hvis han spiller.

Det er vanskeligere å glemme de mange svake langpasningene fra forsvarsfireren. Berg har nettopp denne pasningskvaliteten - som danskene allerede har begynt å erte ham for. Og som garantert vil bli veldig viktig mot Danmark.

ANDRE VURDERINGER

Semb må gjøre fram til 7. juni:

  • André Bergdølmo eller John Arne Riise som venstreback. I teorien Bergdølmo - med Riise på venstreflanken. Men Bergdølmo har vært ute av Ajax lenge nå, og virket redusert i forrige landskamp mot Irland.

Dagbladets råd: Sats på at rutinerte Bergdølmo holder nivået - og skyv fram Riise.

  • Hvis Semb følger Dagbladets råd, forplantes et luksusproblem til midtbaneleddet. Skal løpsstyrken til Leo eller luftstyrken til Flo prioriteres på høyreflanken.

Dagbladets råd: Sats på Flo. Med John Arne Riise på venstreflanken er løpsstyrken godt ivaretatt, samtidig som vi får mest mulig luftstyrke.

Det betyr at Leos plass i førsteelleveren avhenger av formkurven til Bergdølmo. Trekkes Riise ned på backen, så spiller også Leo. I går viste han nok en gang hvor viktig han kan være for Norge.

  • Spissduoen - som mot Danmark i praksis vil være én spiss pluss en offensiv midtbanespiller/hengende spiss i Ole Gunnar Solskjær. Spørsmålet er om den ene spissen skal være Tore André Flo eller John Carew.

Dagbladets råd: Sats på Flo fra start. Han kan ta imot julingen, så kan Carew komme inn og løpe i filler de møre danskene.

Det betyr at følgende lag starter mot Danmark - fra venstre mot høyre: Olsen - Basma, Johnsen, Berg (Lundekvam), Bergdølmo - H. Flo, Andersen, Johnsen, Riise - Solskjær - T.A. Flo.

Et vinnerlag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media