Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Semb mangler venstrebacker

Venstrebacken kan bli landslagssjef Nils Johan Sembs hodepine framover. Stig Inge Bjørnebye har nærmest hatt enerett på plassen i flere år, men sliter med å spille seg inn på klubblaget Liverpool.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konkurransen om en plass i landslagstroppen er enorm, bortsett fra på én plass. Semb har ikke mange å velge mellom hvis han skal gå utenom Bjørnebye som venstreback.

  I den hjemlige serien er Rosenborgs André Bergdølmo en av få kandidater, sammen med U-landslagsspiller Hai Ngoc Tran fra Vålerenga. Bjørnebyes gamle «stand-in» på landslaget, Roger Nilsen, holder fortsatt koken for Sheffield United i engelsk 1. divisjon, men i troppen mot Romania hadde ikke Norges nye landslagssjef et eneste reelt alternativ til Bjørnebye som slett ikke overbeviste.

Fast inventar

Bjørnebye har mer eller mindre vært fast inventar på venstrebacken siden 1992. De to siste åra har Liverpool-spilleren stått over seks av 29 landskamper, men han var disponibel bare ved én av anledningene.

  - Jeg ser det mer som en kreditt til den som har spilt så lenge enn som en svakhet. Men jeg skulle gjerne hatt større utvalg av venstrebeinte spillere i det hele tatt. Utvalget av fotballspillere i Norge er ikke så stort, og bare en liten del av dem er venstrebeinte, sier Semb.

Latvia

Latvia er motstander når EM-kvalifiseringen innledes på Ullevaal 6. september. Det er ikke sikkert at venstreback Bjørnebye får kamptrening på høyt nivå før den tid.

  Forrige sesong var han ute av laget fra nyttår til mars, og framtidsutsiktene ser ikke så lyse ut etter at Liverpool i sommer sikret seg Steve Staunton for å bekle rollen. I de to første serierundene har ikke Bjørnebye fått plass på reservebenken engang.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!