Semb med kursen klar

DYNA FYR (Dagbladet.no): Lørdag spiller Norge borte mot Romania, det skumleste skjæret i sjøen i EM-gruppa. - Det blir viktig å holde nullen, sier Nils Johan Semb.

På båttur på Oslofjorden med nesten fullt mannskap, kan skipper Semb melde om kun litt smårusk i maskineriet før avreise til Romania i morgen tidlig.

- Ronny Johnsen trente alternativt i dag. Ifølge Lars Engebretsen er det 50 prosent sjanse for at han blir spilleklar, sier Semb.

Ronny var en av fire spillere som ikke var med resten av laget ut til Dyna fyr for å spise i ettermiddag.

- Andre (Bergdølmo) og Steffen (Iversen) er igjen på hotellet med litt sår hals, forteller Semb.

I tillegg fikk Ole Gunnar Solskjær behandling for ei vond tå.

- Men noe er det jo bestandig, humrer Nils Johan Semb.

Tross alt ser situasjonen nesten like lys ut som foran Danmarks-kampen. Både Bergdølmo og Iversen trente for fullt i dag. Det gjorde også Solskjær inntil han måtte reise til behandling.

Sterk statistikk

På spørsmål om en vurdering av lørdagens motstander Romania, rotet Semb i lomma etter en lapp han fikk av Arne Scheie i bakkant av dagens trening. Landslagssjefens lommer var tomme, men hovedpoenget har festet seg i hukommelsen:

- De siste ti årene har Romania spilt 28 kvalifiseringskamper på hjemmebane. De har vunnet 21, spilt fire uavgjort og tapt tre kamper.

Scheie opplyste tidligere i dag om at de tre tapene kom mot Frankrike, Italia og Bulgaria.

- Vi vet at de har et ballsikkert og teknisk godt lag. De skifter mellom å være ballsikre og å kunne sette veldig tempo, sier Semb.

- Må tørre å angripe

Semb har en klar oppfatning av hvordan Norge må møte et slik lag.

- Vi har muligheter hvis vi er gode til å få den rette balansen mellom å forsvare oss godt og å være offensive og ville vinne. Men vi må ikke stupe i det, det blir viktig å holde nullen. Men vi må også tørre å angripe når vi får muligheter.

Semb vil ikke avsløre formasjonen fra start. Laget har ofte spilt 4-4-2, men spørsmålet er om 4-5-1 er et riktigere utgangspunkt borte mot et av Europas sterkeste hjemmelag.

- Vi har to alternativer vi jobber med og forbereder oss på, sier han.

En ting er han klar over, men ute av stand til å forberede seg på:

- Vi må ha marginene med oss. Jeg vil ikke bruke ordet flaks. Men vi kan i alle fall ikke ha uflaks, sier Nils Johan Semb.

(Dagbladet.no)