Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Semb møter Danmark i mars

Norge møter sin kommende EM-motstander Danmark i Parken til ligalandskamp i fotball 6. mars.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampen ble diskutert allerede i forbindelse med EM-trekningen i forrige måned, og er nå endelig avtalt. Norges Fotballforbund og Danmarks Boldspil-Union er samtidig enige om å avlyse de planlagte landskampene i august.

Norge skulle tatt imot Danmark til jubileumskamp på Ullevaal 21. august, men NFF må lete etter en ny motstander etter å ha blitt trukket i samme EM-kvalifiseringsgruppe som danskene.

For Danmarks landslagssjef Morten Olsen blir kampen i Parken om en måned en kjærkommen anledning til å finsikte hjemlige VM-kandidater.

- Vi kan høyst prøve et par nye spillere i hver av landskampene mot Saudi-Arabia og Irland før VM-troppen skal tas ut. For å skaffe oss overblikk over de hjemlige spillernes standard og potensial, og gi dem mulighet for å komme i betraktning til VM-troppen, var det nødvendig å se etter alternativer til vårens allerede avtalte landskamper, sier Olsen.

- Det var derfor gledelig at vi på så kort varsel kunne arrangere en ligalandskamp mot Norge.

For første gang siden 1983 ble det i år ikke avviklet noen utenlandsreise for et dansk ligalandslag - det vil si et landslag bestående av spillere bare fra hjemlig serie. Også Nils Johan Semb vil til kampen mot Danmark ta ut fortrinnsvis hjemlige spillere.Danmarks tropp til kampen:

Målvakter: Jan Hoffmann (AB), Jesper Christiansen (Vejle).

Backer: Lars Jacobsen (OB), Brian Priske (AaB), Thomas Frandsen (Viborg), Martin Albrechtsen (FC København), Allan Jepsen (AaB).

Midtbanespillere: Christian Poulsen (FC København), Christian Lønstrup (FC København), Mads Jørgensen (Brøndby), Michael Silberbauer (AaB), Morten Bisgaard (FC København), Thomas Røll (FC København).

Spisser: Kaspar Dalgas (OB), Ruben Bagger (Brøndby), Peter Madsen (Brøndby).

(NTB)

Hele Norges coronakart