SNAKKET UT: Toppfotballsjef Nils Johan Semb og landslagssjef Martin Sjögren møtte pressen i ettermiddag.. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SNAKKET UT: Toppfotballsjef Nils Johan Semb og landslagssjef Martin Sjögren møtte pressen i ettermiddag.. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Ada Hegerberg gir seg på landslaget

Semb om Ada-bråket: - Kritikken kommer som lyn fra klar himmel

- Fikk bare positive tilbakemeldinger før EM.

SANDVIKA (Dagbladet): Toppfotballsjef Nils Johan Semb og kvinnelandslagets trener, Martin Sjögren, stilte i ettermiddag på en pressekonferanse etter at Ada Hegerberg ikke lenger vil spille for landslaget. Hun peker på en rekke punkter som hun ikke er fornøyd med.

- Kritikken kommer som lyn fra klar himmel. Det er derfor vi er overrasket over kritikken. Fram til EM fikk vi bare positive tilbakmeldinger. Det massive kritikken kom først etter EM, sier Semb.

- Det underbygger at det var et veldig positivt mediebilde før mesterskapet. Innholdet i kritikken omfatter mye, som er litt vanskelig å forholde seg til.

Semb var tydelig frustrert på pressekonferansen, også fordi kritikken fra Ada «henger litt i løsa lufta», som han sa.

Tre tap

Norge spilte tre kamper i gruppespillet i EM. Alle endte med tap, og Norge scoret ikke et eneste mål. Til VG sier Hegerberg:

- Jeg mener at NFF har en jækla lang vei å gå. Og akkurat nå er det ikke plass til meg der. Det er så enkelt som det. Jeg har i hvert fall gjort mitt for å prøve å legge fram det jeg ikke synes har vært godt nok.

- Det handler om helheten rundt det: Ledelse, planlegging, forberedelser og gjennomføring. Det har også vært et stort sprik i evalueringen og hvordan man skal ta det videre etter nedturen i EM.

TAR EN PAUSE: Ada Hegerberg. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TAR EN PAUSE: Ada Hegerberg. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Semb sier:

- Når Ada ga signaler om at hun ville gi seg, dro vi raskt til Lyon for å møte henne ansikt til ansikt. Vi hadde en intensjon om å endre avgjørelsen. Vi hadde et oppriktig ønske om at hun skulle spille på landslaget.

Ikke hersketeknikk

Semb avviser at skuffelsen han uttrykte over at hun ikke skal spille for landslaget skyldes «hersketeknikk».

- Vi hadde et oppriktig ønske om at hun skulle fortsette å spille for det norske kvinnelandslaget. Det har ikke noe med hersketeknikk å gjøre, det handler om at vi ønsker å ha med en god spiller. Vi hadde utvist likegyldighet om vi ikke hadde uttrykt skuffelse.

- Men hva er kjernen i kritikken fra Hegerberg?

- Misnøyen går på for dårlige forberedelser fram til EM, for dårlig gjennomføring, for dårlig oppfølging og for dårlig kommuniksjon.

Semb vil ikke gå inn på detaljer fra møtet i Lyon, mener mener mye av kritikken henger i løse lufta. Han har likevel noen punkter han vil ta med seg videre, men ønsker ikke å gå inn på disse.

Semb sier videre:

- Jeg tar avstand fra skittkasting. Jeg er ikke opptatt av å drive med det. Jeg er opptatt av fakta og faktiske forhold. Det går direkte på kjernen av dette. Det går på tidspunktet og innholdet i kritikken - og på påstander som jeg vil avvise.

Hørte ikke noe

Heller ikke Sjögren hadde fått noen signaler om misnøye fra spissen i forkant av EM.

- Jeg har hatt en god dialog med Ada, og har det ikke vært noen signaler om misnøye underveis. Ada kommer med en del innspill som vi tar med oss, men hun er fortsatt én av 23 spillere i evalueringen. Utover det tar vi med oss de viktigste punktene og det er utrolig viktig for hvordan vi kan forbedre oss.

Han mener situasjonen virker fastlåst, så lenge Hegerberg ikke har motivasjon til å spille for landslaget.