Eliteserien 2018

Semb om værbråket: - Må ha is i magen

Nils Johan Semb forstår innvendingene mot tidlig start i Eliteserien. Han mener det bare er å legge seg flat etter at Ranheim-Brann ble avlyst. Likevel er han klar på at Norge må følge ligaer i andre land.

EKSTREME FORHOLD: Kampen mellom Bodø/Glimt og Lillestrøm søndag måtte stoppes på grunn av heftig snøfall. Da oppgjøret på Aspmyra kom i gang igjen, vant Glimt 3-1. 
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
EKSTREME FORHOLD: Kampen mellom Bodø/Glimt og Lillestrøm søndag måtte stoppes på grunn av heftig snøfall. Da oppgjøret på Aspmyra kom i gang igjen, vant Glimt 3-1. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): Værgudene var ikke på fotballfolkets side da Eliteserien ble sparket i gang i helga. Ranheim mot Brann måtte utsettes. I tillegg ble kampen mellom Bodø/Glimt og Lillestrøm stoppet etter snøfall.

Dette har fått enkelte i Fotball-Norge til å hyle opp. De mener fotball skal spilles på grønt underlag og med et anstrøk av varme i lufta.

- Jeg skjønner at debatten kommer når det er så ekstreme vinterforhold som i år. Men jeg tror vi må ha litt is i magen og gjøre en evaluering. Vi kan ikke konkludere på bakgrunn av dette året og ekstremforholdene som har vært, sier Semb til Dagbladet.

- Viser det seg at det er en renessanse for de kalde vinterne, får vi gjøre en ny vurdering. Men det er ingen tvil om at vi trenger en lang sesong i Norge.

Sportssjef

Han har vært toppfotballsjef i åtte år. Nå går han inn i en mer spisset rolle som sportssjef for A-landslaget herrer.

Det viktigste argumentet for en sesong som omfatter ti måneder er - mener Semb - at slik er det hos konkurrentene, også i Nord-Europa.

- Du ser at svenskene starter med sin cup i februar. Danmark starter i midten av februar, det samme gjør Russland. Fotball er blitt en helårsidrett i stort sett alle nasjoner som gjør det bra. De har en sesong som strekker seg over ti måneder, påpeker Semb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer