Semb på suksess-skole

Landslagstrener Nils Johan Semb (43) har sikret seg en enestående sjanse til å se hvordan andre nasjoner forbereder seg til sluttspillkamper. Og det er ikke hvem som helst som har takket ja til Semb-besøk.

- Jeg har full åpenhet i forhold til Sverige, og har fått det samme hos England. Men der er det jo enkelte forbehold i forhold til sikkerhet, sier Semb til Dagbladet.

- Som betyr?

- At jeg kan følge treningene, samt snakke med trenere og dermed samle masse informasjon.

Forkludret

Danmark var også aktuell for Sembs VM-lupe, men EM-trekningen forkludret planene.

VM-lagenes treninger blir ventelig mest restitusjon, men Semb håper å hente impulser som kan bli verdifulle for Norge i våre seinere mesterskap. Som EM i 2004.

Viktig

Landslagstreneren understreker at det viktigste for ham er å følge VM-kampene, og han følger Sør-Korea/Japan-sluttspillet fra 4. juni fram til den andre åttedelsfinalen.

- Det er jo også artig å se lag fra andre kontinenter enn vårt eget, sjøl om fotballen er blitt mer og mer lik, sier Semb.

Onsdag om ei uke mønstrer han mannskap til prestisjekamp mot Sverige - med verdens fotballsjefer ringside - og sjefen gleder seg. Norge har en del å hevne, ikke minst at det 11. august er 20 år siden vi slo svenskene sist.

- Det er en enorm prestisje i å slå Sverige. Og jeg tror det blir en fest, sier Semb.

Etter kampen møter han svenske ballsjefer for å snakke lær. Rundt lær.

Proffer

Troppen han har tatt ut til å slå svenskene, består av utelukkende utenlandsproffer - og fire Rosenborg-spillere. Vil forfallene renne inn denne gangen også?

- Det er ingen tvil om at de 19 som er tatt ut er topp motiverte for å spille landslagsfotball, understreker Semb, som avviser spekulasjoner om at noen skulle ønske å stå over mot Sverige på grunn av tøft kampprogram.

Mye enklere

- Jeg tror ikke det har skjedd at spillere som har meldt forfall er blitt friskmeldt etter at vår medisinske ekspertise har undersøkt dem. Denne gangen er det også mye enklere å ta folk hjem, fordi vi spiller hjemme, sier Semb.

PRESTISJEKAMP: Nils Johan Semb offentliggjorde i går troppen som møter Sverige i neste uke. - Det er en enorm prestisje i å slå Sverige, sier han. Men statistikken er ikke spesielt oppløftende: På 101 kamper har vi 21 seirer, 20 uavgjort og 59 tap.