Semb redd for B-GJENGEN

I dag samler Nils Johan Semb troppene til sin første A-landskamp av betydning. Åtte av Sembs utvalgte får lønna utbetalt i engelske pund. Halvparten av disse lider samme skjebne som flertallet av de norske englandsproffene: De spiller ikke fast på sine klubblag.

- Helt klart en uheldig situasjon hvis dette fortsetter over lengre tid, sier landslagssjefen.

Henning Berg, Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo og Stig Inge Bjørnebye er blant nordmennene som ser ut til å få en vanskelig og lite aktiv sesong i Premier League.

Søndag håper de alle på etterlengtet kamptrening - med landslaget.
Berg, Solskjær og Flo er ikke førstevalg i sine klubber. For Bjørnebyes del er situasjonen enda mørkere. Norges faste venstreback gjennom en årrekke har så langt ikke figurert i troppen til Liverpools kamper.

Mange på benken

Vel er det tidlig i sesongen, men følgende fakta er dårlig lesestoff for Semb foran sin første høst som landslagssjef:

  • Norske Premier League-spillere har hatt mer føling med benker og tribuneseter enn gras hittil i sesongen. De har spilt mindre enn halvparten av maksimaltida. Helt nøyaktig 43 prosent.
  • Gunnar Halle, Øyvind Leonhardsen, Tore Pedersen og Bjørn Tore Kvarme er alle spillere i landslagsdiskusjonen. Ingen av dem har spilt Premier League-fotball denne sesongen.
  • Bare fem mann har spilt samtlige minutter for sine klubber.
  • 9 av 22 spillere har overhodet ikke vært på banen. Noen av dem er skadd, andre er bare langt unna laget.
  • Tore André Flo og Ole Gunnar Solskjær får nesten ikke spilletid i det hele tatt. Steffen Iversen har slitt med skade, og er i beste fall spilleklar om tre uker.

Men kanskje aller mest bekymringsfullt:

Lite spilletid

Semb vil ikke slå full alarm, men ser problemet - og faren.

- Jeg registrerer at spillere er på utsida av laget.

- Og med det tette kampprogrammet landslaget har nå i høst skulle jeg gjerne sett at flere av spillerne spilte fast på sine klubblag, sier han.
At Steffen Iversen er på vei tilbake, er derimot en oppmuntring: - Steffen er helt klart en mann jeg følger nøye, sier Semb.

Hard kamp

Utad vil ingen av de norske proffene snakke om klubbskifte, men for flere ser situasjonen temmelig håpløs ut:

Liverpool virker bedre enn på lenge med Vegard Heggem som eneste norske innslag. Verken Bjørnebye eller Leo var i troppen sist. Kvarme satt på benken.

Ifølge engelske journalister som følger Liverpool tett, er Leo nå bare åttendevalg på lagets midtbane.

Semb avviser at han i løpet av denne landslagssamlinga vil prate spesielt med noen av spillerne angående deres klubbsituasjon.

- Jeg prater alltid med spillerne under samling, så da er det ganske naturlig også å snakke om situasjonen i klubblaget, sier han.