Semb ribber Rosenborg

- De Rosenborg-spillerne som er aktuelle for spill mot Tyrkia blir tatt ut i troppen, sier Nils Johan Semb til Dagbladet. Det betyr at Nils Arne Eggen kan bli ribbet for førstevalg før den siste Mesterliga-oppkjøringen mot Trond Sollieds Gent.

Når landslagstroppen reiser til La Manga førstkommende lørdag er det åtte RBK-spillere i troppen. Alle sammen er dønn sikre for Rosenborgs lag mot Dynamo Kiev 29. februar. Men når RBK spiller sin siste treningskamp mot Trond Sollieds Gent 22. februar, kan alle være i tyrkiske Izmir.

Fordi Norge møter Tyrkia dagen etter.

-Hvor mange RBK-spillere det blir er avhengig av prestasjonene på La Manga og utenlandsproffenes form, sier Nils Johan Semb. - Så lenge åtte Rosenborg-spillere blir med til Spania kan det være alt fra åtte til ingen som blir tatt ut til Tyrkia-kampen.

Innbyttere

Under Rosenborgs treningsleir på Gran Canaria, sa Nils Arne Eggen at han var enig med Nils Johan Semb om RBKs Tyrkia-kvote. Bare de som skal spille må droppe Rosenborgs treningskamp. Men ordet spille betyr ikke bare fra start - det kan også handle om innhopp.

Og:

Derfor ribbes Rosenborg.

- Det jeg har sagt til Nils Arne er at de som er aktuelle må være med. Det være seg aktuelle fra fra start eller som reserver. Men anser jeg folk som nr. 16, 17 eller 18 i troppen, vil jeg være fleksibel.

EM-plass

- Sånn må det naturligvis være.

- Et vanskelig valg?

- Nei, vi (Semb/Eggen) var helt enige...........etter hvert. Når du snakker med Nils Arne, begynner du med telefonen en meter fra øret og nærmer deg etter hvert.

- For i er jo begge interessert i å gjøre det som er best både for spillerne og Rosenborg. Og når det gjelder spillerne man huske på at de kjemper om en EM-plass.

RIBBER RBK: Åtte Rosenborg-spillere er med i troppen som reiser til la Manga på lørdag.