Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Semb ringte Solskjær om landslagsjobben

- Naturlig, sier United-treneren til Dagbladet.

SUKSESS I ENGLAND: Ole Gunnar Solskjær trener reservelaget til Manchester United, der blant annet de norske tenåringene Joshua King og Magnus Wolff Eikrem har imponert. Foto: Nathan Cox/Scanpix
SUKSESS I ENGLAND: Ole Gunnar Solskjær trener reservelaget til Manchester United, der blant annet de norske tenåringene Joshua King og Magnus Wolff Eikrem har imponert. Foto: Nathan Cox/Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet): Avgjørelsens tid nærmer seg. Egil Drillo Olsen sa i går at han har blitt lovet en avklaring om hvem som ansettes som ny landslagstrener før kampen mot Sveits 14. november.

I tillegg til Drillo er det kjent at toppfotballsjef Nils Johan Semb har hatt et møte med Stabæk-trener Jan Jönsson. Men Semb har også ringt Ole Gunnar Solskjær i forbindelse med valget av ny landslagssjef.

Takket nei
- Ja, Nils Johan spurte meg hva jeg tenker om saken (landslags- trenerdiskusjonen) og det synes jeg er naturlig. Jeg hadde vært skuffet om han ikke hadde ringt meg og spurt om min oppfatning av spørsmål i norsk fotball, sier Solskjær til Dagbladet.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb vil ikke kommentere saken overfor Dagbladet utenom beskjeden om at «det er klart når det er klart».

- Jeg har ingenting å melde, skriver Semb i en sms til Dagbladet.

Sist gang NFF var på jakt etter landslagstrener ble også Solskjær kontaktet. Men han takket nei da daværende toppfotballsjef Per Mathias Høgmo tilbød han jobben.

- Jeg synes ikke det var riktig tidspunkt for meg å takke ja til den jobben. Så det var egentlig ikke aktuelt, men det er jo selvfølgelig artig å bli spurt, sa Solskjær i februar.

Suksess som trener
Den tidligere United-proffen har gjort stor suksess som trener for reservelaget til klubben. De norske unggutta Joshua King og Magnus Wolff Eikrem har fått mye tillit av treneren og har betalt tilbake med flere scoringer.

Solskjær forteller også til Dagbladet at han starter byggingen av et nytt hus denne uka. Han søkte om tillatelse allerede i 2007, men det engelske byråkratiet har tatt sin tid. Nå er han altså i gang, og det kan jo tyde på at han ønsker å bli i England en stund.

VG skriver i dag at Rosenborg har sondert terrenget for å finne ut om Solskjær kan være aktuell som ny trener for trønderne. Agent Jim Solbakken vil ikke kommentere hvem som har tatt kontakt med ham.

- Det er naturlig at norske klubber tar kontakt for å høre om Ole Gunnars situasjon, for han blir ikke reservelagstrener i United resten av livet, sier Solbakken til VG.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media