Semb sammenlikner Drillo med en hestekusk

- Visste ikke engang hvem Ulf Thoresen var, sier landslagssjefen.

HESTEVENN? Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen ble sammenliknet med kusklegende Ulf Thoresen av Nils Johan Semb (høyre) på dagens pressetreff. 
Foto:  Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
HESTEVENN? Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen ble sammenliknet med kusklegende Ulf Thoresen av Nils Johan Semb (høyre) på dagens pressetreff. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

||| Drillo-hysteriet er i gang igjen. Mannen som tok oss til to VM-sluttspill på 1990-tallet blir sammenlignet med travkusklegenden Ulf Thoresen.

Norge har fått en fenomenal start på EM-kvalifiseringen etter seirene mot Island (2-1) og Portugal (1-0). Et fullsatt Ullevål ropte «Drillo, Drillo, Drillo» etter tirsdagens trepoenger som ga tabelltopp.

- Det er litt som Ulf Thoresen var i travsporten. Det var noen som ikke skjønte hvordan Thoresen vant med hester som burde vært sendt til slakteren for å bli pølse, men så fort Ulf tok i det så ble det seier. Jeg har vært mange ganger på Jarlsberg for å spille på Ulf Thoresen og det har gitt bra med gevinst. Spilte du Ulf hele tiden så ga det god gevinst. Spiller du Drillo hele tiden så er det litt sånn i fotballen også, sa toppfotballsjef Nils Johan Semb til NTB.

Han var i storslag da NTB møtte ham før torsdagens pressekonferanse med Egil «Drillo» Olsen i Fotballforbundets lokaler på Ullevaal.

Uvitende Drillo
Egil Olsen har ikke noe forhold til travsportens seiersgarantist Ulf Thoresen.

- Jeg har ikke peiling på dette. Jeg visste ikke engang hvem Ulf Thoresen var, sa Drillo foran et fulltallig pressekorp.

Ulf Thoresen døde i 1992. Han ble bare 46 år gammel. Thoresen vant omtrent det som kunne vinnes av travløp. Han vant 4006 løp i Norge, og mange storløp utenlands. Øverst på den lista troner seieren med Nuclear Kosmos i verdens største travløp, The Hambletonian, i 1986. Det samme året vant han også VM med Habib. Her i landet vant Thoresen norsk Travderby tre ganger, og Norsk Travkriterium tre ganger. Han ble landschampion hele 12 ganger.

Landslagssjefen merker hysteriet rundt laget, men virket veldig fornøyd etter å ha fått sovet ut etter tirsdagens VM-kvalik.

Noen ville vite om Drillo også har flaks utenfor fotballbanen.

- Jeg er ingen gambler. Jeg har aldri vunnet noe som helst og alt jeg har gjort på pengefronten har sånn jevnt over gått til helvete. Jeg har over 100 kamper og da er vanskelig at det ikke jevnes ut, men i en kvalik som dette kan flaks eller uflaks bli avgjørende, sa hele Norges Drillo.

Han skal trene Norge ut EM-kvalifiseringen og under et eventuelt sluttspill i Polen og Ukraina i 2012. Så er det slutt.

- Landslaget har jeg ikke lyst til å fortsette med selv om det skulle gå bra med EM og sånn, sa Egil Olsen.

TRAVLEGENDE: Kusk Ulf Thoresen.
Foto: NTB / SCANPIX
TRAVLEGENDE: Kusk Ulf Thoresen. Foto: NTB / SCANPIX Vis mer

Ståle Solbakken er allerede utnevnt til etterfølger.

Tæl og innsats
- Hva er du mest fornøyd med fra kampen mot Portugal?

- At vi klarte å tilfredsstille punkt én på listen vår, nemlig det med tæl og innsatsvilje. Vi sto på og tok ut det meste. Det var mange spillere som omtrent var tomme da kampen var slutt, sa Drillo på NTBs spørsmål.

Reorganisering og kommunikasjon sto også på Drillos liste.

En nettleser ville vite om Drillo er «Snillo» eller «Gorillo» i garderoben.

- Jeg er alltid «Snillo» jeg, aldri «Gorillo», humret landslagssjefen.

Nils Johan Semb sier dette om landslagssjefen:

- Han er en tydelig, balansert, rolig og demokratisk leder uten mye hokuspokus. Han er veldig tydelig i formidlingen sin. Tydelig fotballfilosofi som er lett for spillergruppen å forstå.

(NTB)