Semb satser på Frankrike

Nils Johan Semb er VM-turist. Nå spår han han hvem som blir VMs største stjerner og outsidere.

Norge klarte bare 1-1 mot Island i går - og viste at Sembs landslag neppe blir sårt savnet i VM. Han skal likevel til Japan for å se kamper i 14 dager.

- Det er lenge siden jeg var ferdig med at vi ikke gikk til VM. Oppkjøringen til et VM/EM er det ultimate for en landslagstrener. Da er forventningen, spenningen og fokuseringen vanvittig. Det føles nesten som da man var barn og ventet på at pakkene skulle åpnes på julaften, sier Nils Johan Semb til NTB.

Her er Sembs vurderinger før VM-sluttspillet starter:

  • Favoritten: - Frankrike er en favoritt, men laget får en tøff vei å gå. Og så er spørsmålet om franskmennene kan ha den lille flaksen som må til også nå, slik det var i 1998 og 2000. På papiret ser Frankrike sterkere ut enn tidligere ikke minst fordi det nå finnes bedre spisser.
  • Outsiderne: - Argentina, Brasil, Italia, England og Spania er med i denne gruppen. Det betyr at Tyskland ikke kommer med der, og det kan kanskje være litt farlig.
  • Sverige: - Svenskene kan gå videre, men jeg tror de er helt avhengig av å få med seg poeng fra åpningskampen mot England. Skulle Sverige klare det, legger de samtidig et stort press på England.
  • VM-stjernene: - Jeg er veldig spent på om Thierry Henry kan slå til for fullt og bli VMs store spisstjerne. Jeg synes ikke han avsluttet sesongen så bra for Arsenal. Ellers gleder jeg meg veldig til å se Zinedine Zidane og Luis Figo.
  • Fotballutviklingen: - Vi kommer til å få se det vi forventer. Jeg tror ikke på de store forandringene. Generelt går utviklingen fra markeringsspill til sonespill og hurtige angrep i lengderetningen. De fleste lagene er mer lik vår tankegang.
  • Sembs beste VM-minne: - Diego Maradonas dribleraid mot England i 1986 er også for meg den prestasjonen som skiller seg ut.

    (NTB/Dagbladet.no)

FRANSK STJERNESPISS:</B> Semb er usikker på Thierry Henry, som også sliter med en kneskade for tida.
MOT ENGLAND I 1986:</B> Diego Maradonas dribleraid er Sembs beste minne.