Semb sjekket EM-hotellene

VALKENBURG (Dagbladet): I USA-VM ble det feil, i Frankrike var det riktig og under sommerens EM-sluttspill i Nederland og Belgia er målet at alt blir perfekt. Derfor har Nils Johan Semb vært hotellinnspektør og besøkt 20 herberger i EM-landene. På jakt etter trivsel.

- Skal man prestere, må man trives, sier nasjonens ballansvarlige til Dagbladet. Det er med andre ord ikke bare å pakke veska, sette seg på et fly og sjekke inn på et EM-hotell i rimelig oppladningstid før avspark 10. juni. Og derfor pløyer 16 nasjoner sluttspillandenes hoteller i jakten på det som passer best for akkurat dem.

Denne uka var en delegasjon fra Norges Fotballforbund nedover for tredje gang siden vi kvalifiserte oss.

- Trivselsmomentet, sier Nils Johan Semb for gud veit hvilken gang. Nettopp fordi han har erfaringer fra VM-sluttspillene i både 94 og 98 kan han ikke få sagt det nok.

Fordi det kan være forskjellen på et godt og et dårlig resultat.

Hotelldøden

- I USA bodde vi flott, men det var veldig isolert, sier Semb.

- Etter en stund ble vi rett og slett hotelldøde. Vi brukte lang tid til trening, enda mer tid på pressekonferanser og ventet mer enn vi hadde godt av. Det er slike ting man lærer av.

Men etter 20 hotellbesøk er det likevel ikke så enkelt at Semb kan si «der, gutter - det hotellet der bestiller vi her og nå og gjør til Norges base». For landslaget konkurrerer med 15 andre om trivselen og de samme sengene.

Og:

Ingen verdens ting kan bestemmes før etter trekningen søndag 12. desember.

Sembs sjekkliste

Norge har plukket seg to førstevalg: Et kyststed i Belgia - og et sted helt sør i Nederland. Det ene, La Reserve, ligger i Knokke rett utenfor Brugge i Belgia - det andre hotellet, Valkenburg, ligger en kortpasning øst for Maastricht. Men sannsynligheten for at vi kan flytte inn på et av disse to stedene er ikke større enn noe annet. Og det er derfor alt må sjekkes.

- Det viktigste for oss er ikke luksus, men at hotellet vi skal bo på er funksjonelt, sier Nils Johan Semb. Hvilket gir følgende krav:

  • Høy standard på rommene - de bør helst være store og i trivelige farger. Balkong er et pluss.
  • Hotellet bør ikke ligge isolert. Det bør være en by med en viss størrelse i nærheten.
  • Treningsforholdene være topp. Og: Man ønsker en treningsbane så nær hotellet som mulig - helst i gangavstand for å slippe tidkrevende busskjøring.
  • Luftige omgivelser uten asfalt. Spillerne skal ikke sitte på rommet.
  • Fritidstilbud. Hotellet skal ha fitnessavdeling, svømmebasseng og uteområde for spill. Golf er OK - tennis er for fysisk krevende.
  • Det er en fordel hvis hotellet ligger ved kysten. På varme dager vil det alltid være luftigere ved havet.

- Vi har valgt oss to steder, men jeg har ingen sterke følelser for enten det ene eller det andre. Det er like greit det, så lenge trekningen vil avgjøre alt. For først når vi vet hvilken gruppe vi kommer i, og hvor de tre innledende kampene skal spilles, kan vi sette oss ned og ta et valg, sier Semb.

- Jeg ser for meg mye dealing og bytting av opsjoner med de andre landene på kvelden den 12. desember.

NEDERLAND:</B> Nils Johan fant øyeblikkelig roen i et soverom på slottet St. Gerlach.
<B>SLOTT MED STIL: Landslagstrener Nils Johan Semb var strålende fornøyd med besiktigelsen av hotellet St. Gerlach.