- Semb skal ha æren

BUCURESTI (Dagbladet): Kaptein Henning Berg var en stolt mann i går. - Nils Johan Semb har fått all kritikken når vi ha hatt motgang, Nå bør han få mye av æren, sier Berg til Dagbladet.

Og det sier «Klippen», som Berg kalles på landslaget, vel vitende om at han sjøl var mannen som reddet Norge da det kokte som verst på gjørmematta i Bucuresti i går.

- Jeg tror det er lettere for Nils Johan Semb å være seg selv nå. Vi startet en prosess i vår som hele troppen og støtteapparatet har stått bak. Alle har vært med på det, og Semb har fått oss til å tro på det. Det har gjort oss sterke sammen. Jeg tror hele laget føler en enorm styrke, sier Berg.

- Tror du kritikken mot Semb har ført dere i spillergruppa nærmere hverandre?

- Jeg vet ikke. Det kan hende. Men jeg tror ikke kritikken i seg selv er det som har gjort oss sterke. Men man vokser på motgang.

Henning tror ikke folk er klar over den lettelsen Semb og gutta følte i går.

- Når man har vært så langt nede som Nils Johan har vært, så må det føles veldig deilig å vinne her. Sjøl om han sikkert ikke kommer til å innrømme det. Men jeg synes han har vært veldig flink i måten å forholde seg til oss på etter koket i etterkant av Nederland-kampen. Han har vært flink til å håndtere pressen, og alt det andre rundt. Han har klart å konsentrere seg om det som er viktig, om det sportslige, og den jobben vi har å gjøre.

- Vi er en sterk mental gjeng nå, sier Berg.