Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Semb skal i jobbintervju med Vålerenga

Klubben er overrasket over lekkasje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Tidligere landslagssjef Nils Johan Semb kan bli ny Vålerenga-trener.

TV 2 meldte tirsdag kveld at Semb skal  i møte med klubben onsdag, og da skal partene diskutere trenerjobben i Oslo-klubben.

Sportslig/administrativ leder Lars Bohinen i Vålerenga bekrefter at de skal møte Semb.

- Vi skal møte ham, ja. Egentlig er vi litt overrasket over at dette er kommet ut, men når det først er blitt kjent er det ikke noe poeng i å benekte det, sier Bohinen til Dagbladet.no.

- Det ville nesten vært en tjenesteforsømmelse å ikke snakket med en så fersk tidligere landslagstrener som ikke har kontrakt med en annen klubb.

Myhre fortsatt aktuell

Også Petter Myhre, som i førsteomgang er VIF-trener ut sesongen, skal i møte med klubben - på torsdag.

- Har dere avtalt møte med flere trenere?

image: Semb skal i jobbintervju med Vålerenga

- Det vil jeg ikke kommentere, svarer Bohinen.

Klubben har hele tida sagt at den vil ta en avgjørelse etter sesongen, og at Myhre skulle få arbeidsro til november. Bohinen avslører nå overfor Dagbladet.no at det kan hende klubben tar en avgjørelse før sesongslutt - men den vil i så fall ikke bli offentliggjort før siste pasning er slått i Tippeligaen.

Harald Aabrekk, spillerutvikler i Vålerenga, jobbet med Semb på landslaget.

- Jeg kjenner Nils Johan veldig godt, og han er en dyktig trener. Hvis Vålerenga velger ham, blir det en bra løsning, sier Aabrekk til TV 2.

• Vålerenga spilte tirsdag kveld uavgjort 3-3 i en treningskamp mot Lillestrøm.

68 landskamper

Dette er ikke første gang Semb blir nevnt som ny Vålerenga-trener. Allerede dagen etter at Kjetil Rekdal trakk seg, skrev Dagbladet at Semb var ønsket av VIF-styret.

- Det er selvsagt hyggelig at mitt navn blir nevnt rundt attraktive klubber. I forhold til Vålerenga er jeg imidlertid svært avslappet. Jeg tenker ikke på det før det blir noe mer konkret i det. Jeg er blitt vant til spekulasjoner og hypoteser, sa Nils Johan Semb til TV 2 Nettavisen dagen etter.

LANDSLAGSPRAT: Nils Johan Semb i prat med landslagssjef Åge Hareide etter Skottland-kampen. Nå kan Semb bli trener igjen. Foto: ARNT E. FOLVIK
LANDSLAGSPRAT: Nils Johan Semb i prat med landslagssjef Åge Hareide etter Skottland-kampen. Nå kan Semb bli trener igjen. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Etter at Kjetil Rekdal trakk seg som Vålerenga-trener 21. august, har en rekke topptrenere blitt koblet til klubben.

Nils Johan Semb ledet det norske landslaget fra 1999 til 2003. Han var sjef i 68 kamper, som endte med 30 seire, 21 uavgjortkamper og 17 tap. Han førte Norge i EM-sluttspillet i 2000.

Han har ikke hatt en trenerjobb siden han sluttet som landslagssjef og har den siste tida vært ekspertkommenator i TV 2.


Nils Johan Semb svarte ikke på Dagbladet.nos henvendelser tirsdag kveld.

TV-EKSPERT: Nils Johan er for tida fotballekspert i TV 2 og har tidligere hatt den samme jobben i Canal+.
OGSÅ AKTUELL: Petter Myhre tok over hovedansvaret etter Kjetil Rekdal, og han er en av kandidatene til å lede laget også etter sesongen. Her sammen med Christian Grindheim.