Semb skremt av forventningspresset

BUCURESTI (NTB): - Det verste med å ta over etter Egil «Drillo» Olsen er forventningspresset. Det var den viktigste årsaken til at jeg tenkte i halvannen måned før jeg sa ja til å overta A-landslaget, røper Nils Johan Semb overfor NTB.

Presset på Norges A-landslagssjef i fotball er blitt enormt som følge av gode resultater under Drillo. Når østfoldingen gir seg etter VM, får vestfoldingen Nils Johan Semb fritt spillerom.

- Fritt spillerom kan være så mangt. Jeg har brukt flere timer på å overbevise meg selv om at jeg kan klare oppstyret rundt jobben som landslagssjef. Det faglige er jeg i hvert fall ikke bekymret for, sier Semb.

39-åringen innrømmer likevel at han er skremt av oppstyret rundt mannen på toppen, men ser likevel utfordringene.

- Det nytter i hvert fall ikke å tenke på resultatene Drillo har oppnådd, eller den fine hjemmestatistikken på Ullevaal. Du kan jo bli skjelven av mindre, røper Semb som kaster seg uti det når han for første gang tar ut

laget til åpningskampen på Nye Ullevaal 19. august. Motstanderen er ennå ikke klar.

For øyeblikket har han nok med å tenke U-landslag og EM-sluttspill. Et norsk seniorlandslag har for første gang i historien kvalifisert seg til en semifinale i et sluttspill. Presset forsvant etter kvartfinale-seieren.